Megvalósulhat Bubor Zoltán álma Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesi önkormányzat számít a hékédi lakóparkra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-21 |

A szentesi BGM Kft. ügyvezetője három ütemben tervezi megvalósítani a lakóparkot Szentesen a hékédi városrészben. A 19 hektáros területen 122 telket alakítanak majd ki. Az önkormányzat szakbizottságának elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy a későbbiekben a város közösen pályázzon a vállalkozóval uniós forrásokra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Bubor Zoltán szerint idén őszre öt szerkezetkész ház már állhat a majdani hékédi lakóparkban. Fotó: Tésik Attila
A szentesi Bubor Zoltán négy évvel ezelőtt hozakodott elő tervével, miszerint a régi repülőtérnél lakóparkot építtet. A BGM Kft. ügyvezetője tulajdonában van a tizenkilenc hektáros terület, amelyen 122 telek alakítható ki. A helyi vállalkozónak sok idejébe és energiájába telt, amíg támogatókat nyert elképzelése megvalósításához. Ennek első állomása volt, hogy elkészüljön a Kiss Ernő utca mögötti terület építési és részletes szabályozási terve, amelynek költségét a kft. vállalta magára.

A hékédi lakópark három ütemben valósulhat meg. A területen már kimértek 44 telket, és belátható időn belül kiépülhet a villanyvezeték is. A közművesítés után jelentkezhetnek azok, akik a lakóparkban szeretnének majd letelepedni. Az ügyvezető úgy tervezi, hogy idén őszre már öt szerkezetkész ház állhat a volt repülőtéren. Bubor elmondta: a képviselő-testület remélhetőleg márciusban tűzi napirendre az előterjesztést, amely alapján együttműködés jöhet létre az önkormányzattal a hékédi lakópark teljes megvalósítása érdekében. A támogatásban azért is reménykedik, mert a tavalyi önkormányzati választások előtt mindegyik oldal programjában szerepelt, hogy a fiatalok olcsó lakáshoz való jutását segíteni kell. A lakóparkban persze az időseknek is terveznek kisebb alapterületű, gazdaságos üzemeltetésű házakat.

Az önkormányzat városrendezési és fejlesztési bizottságának elnöke, Baranyi Imre érdeklődésünkre elmondta, hogy a város településszerkezeti tervében már figyelembe vették a hékédi lakóparkot. A hosszú távú fejlesztéseknél arra is gondoltak, hogy a terület több irányból is megközelíthető legyen. Az elnök azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a későbbiekben az önkormányzat a vállalkozóval közösen pályázik majd uniós forrásokra.


Továbbá:
Egy év fogházat ért a szamárverés
Meggyógyította a vak kutyát
Két ügyintéző két városra
A szentesiek félnek a bicikliúton
Hasutasokkal hódít Szőke András