Elköltözött a szájsebészet Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesi önkormányzat is támogatta anyagiakkal

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-19 |

Korszerű szájsebészeti helyiségeket alakítottak ki a szentesi rendelőintézetben. Korábban ugyanis a kórház baleseti sebészeti osztályánál lévő részlegnél látták el a betegeket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mostantól a rendelőintézetben kialakított szájsebészeten látják el a járó betegeket. Fotó: Tésik Attila
Korszerű szájsebészeti helyiségeket alakítottak ki a szentesi rendelőintézetben. Korábban ugyanis a kórház baleseti sebészeti osztályánál lévő részlegnél látták el a betegeket. Mint arról beszámoltunk: a szakrendelő földszintjéről a második emeletre költözött az általános sebészet, s annak helyére költöztették most át a szájsebészetet.

Az átalakítást a kórház műszaki osztályának dolgozói végezték az elmúlt időszakban, amikor is hatszáz munkaórát fordítottak a két helyiség felújítására. Az egészségügyi intézmény megbízott főigazgatója, Fenyves Ernő azt is elmondta, hogy a szentesi önkormányzat is támogatta az átszervezéssel járó kiadásokat. Az anyagköltség mintegy 3 millió 700 ezer forint volt, ebből a város kétmillió forintot vállalt magára. Az összegből új eszközöket is beszereztek, a régiek közül pedig többet rendbehoztak. A járó betegeket már a rendelőintézet új szájsebészetén fogadják, s ez a forma jól illeszkedik a minisztérium által preferált egynapos sebészeti ellátáshoz. A főigazgató azt is elmondta: ha valakinek olyan szájsebészeti beavatkozás szükséges, amelyhez el kell őt altatni, akkor a kórház fül-orr-gégészeti osztályának műtőjében operálják meg.


Továbbá:
Meggyógyította a vak kutyát
Két ügyintéző két városra
A szentesiek félnek a bicikliúton
Tömegeltek a betegek
Helyén az alapkő, építik az idősotthont