A szentesiek félnek a bicikliúton Hozzáadás a gyűjtőhöz
A hatóság szerint szabványos a kerékpársáv

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-16 | Balázsi Irén

Még mindig borzolja a szentesiek kedélyét a Vásárhelyi úton felfestett kerékpársáv, amely a közlekedők szerint balesetveszélyes. A hatóság viszont azt állapította meg, hogy a jogszabálynak és a szabványnak megfelelően épült. A rendőrség közlekedési osztályvezetője azt nyilatkozta: kétségtelenül veszélyforrás a kerékpársáv, de nem jellemzőek a balesetek a Vásárhelyi úton.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sokszor kaotikus állapotok uralkodnak a Vásárhelyi úton. Fotó: Tésik Attila
Máig nem barátkoztak meg a szentesiek a Vásárhelyi út mindkét oldalán sárga festékkel kijelölt kerékpársávval. Az egyik, úthoz közeli cégnél azt mondják, el kellene tüntetni a csíkokat, mert így az autók az út közepén várakoznak. Ha jön egy busz, az vagy megáll, vagy elüti a biciklist.

Elkerülhetnék a baleseteket, amennyiben nem az úttesten lennének a kerékpársávok. Persze a kerékpárosok is hibásak, mert nem ismerik a közlekedési szabályokat. Nem tudják: ha balra akarnak haladni, le kell szállniuk, és áttolni a biciklit a másik oldalra. Kerékpárral is szokott közlekedni Almási Andrásné. Mint mondja, mindig lassan megy, mert attól fél, hogy az autós rányitja az ajtót. – Ez nem rendes kerékpárút, olyan kellene ide is, mint amilyen a Csongrádi úti – magyarázta az asszony. Az ugyanis nem az úttesten van, hanem – szaknyelven szólva – önálló vonalvezetésű. A Vásárhelyi úti sáv szerinte nem jó sem a gépjárművezetőknek, sem a kerékpárosoknak. Megoldást jelenthetne, ha csak az egyik oldalon alakítanának ki kerékpárutat.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályán Cseuz Csaba arról tájékoztatott, hogy korábban a közlekedés-felügyelet vizsgálta a Vásárhelyi út forgalmi rendjét. A szakemberek szerint megfelel a jogszabálynak és a szabványnak a kerékpársáv. Ezért nem tervezik a változtatást rajta. Berekhátnál ellenben összekötik a jövőben megépülő derekegyházi és szegvári kerékpáruttakkal, amelyek önálló vonalvezetésűek lesznek. A Szentesi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője, Nagy János százados elismeri, hogy veszélyforrást jelenthet a Vásárhelyi úti kerékpársáv, az eddigi tapasztalatok szerint azonban nem jellemzőek a balesetek. Hozzátette: az ottani lakosoknak és az üzletek működtetőinek ellenben okozhat kellemetlenséget a sáv.


Továbbá:
Hasutasokkal hódít Szőke András
Nagykalapba megy a bérleti díj
Angol–magyar tollaslabda
Vizitdíj készpénzben
A fiatalokért lobbizik a szentesi állatorvos