Az utolsó ingyenes nap Hozzáadás a gyűjtőhöz
''Látogatócsúcs volt'' Szántai Gábor vásárhelyi háziorvosnál

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-15 | Kormos Tamás

Kész őrület! – jellemezte a tegnapi napot dr. Szántai Gábor. A vásárhelyi háziorvosnál már az elmúlt egy-másfél hétben is szinte megkétszereződött a betegforgalom. A páciensek többsége igyekezett kihasználni az ingyenes orvoslátogatást. Mától ezért már fizetni kell.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dr. Szántai Gábor háziorvos és Kiss Ferenc a rendelőben. Fotó: Tésik Attila
Tegnap kereshették fel utoljára ingyenesen háziorvosaikat a betegek, mivel mától már vizitdíjat kell fizetniük. Arra voltunk kíváncsiak, vajon mennyien használták ki az utolsó, térítésmentes napot.

A vásárhelyi Medgyessy utcai rendelő váróterme igen zsúfolt volt. Szántai Gábor háziorvos kérdésünkre elmondta, hogy az utóbbi egy-másfél hétben szinte megkétszereződött nála a betegforgalom.

– Átlagosan 40-50-en keresnek fel naponta, most viszont nem volt ritka, hogy kilencven embert kezeltem egyetlen nap alatt. Néha másfél órával is túlléptem a rendelési időt, mert annyian várakoztak.

Az orvos tegnap az utolsó páciens délutáni ellátása után fogott hozzá a postán kapott szoftver telepítéséhez, mely a vizitdíj beszedésében nyújt majd segítséget. Ezt követően pedig elsietett vaskazettát vásárolni a pénznek, illetve beszerezni a számlatömböt.

A váróteremben néhány beteget is megkérdeztünk, mit szól a vizitdíjhoz, illetve azért jött-e, hogy elkerülje a fizetést. Szőke Andrásné elmondta, tényleg azért választotta a tegnapi napot, hogy térítésmentesen írathassa fel gyógyszereit.

– Háromhavonta kell felkeresnem az orvosomat. Nem tartom indokoltnak a vizitdíjat: az ember nem kedvtelésből jár a rendelőbe, hanem azért, mert beteg – folytatta.

Búzás Tímea viszont nem az ingyenességet akarta kihasználni – eddigi háziorvosa más városba költözött, így doktort váltott. Azt azonban megjegyezte: ő sem tartja jogosnak a vizitdíjat, mert amúgy is rengeteget vonnak le mindenkitől társadalombiztosítás címén.


Továbbá:
Hatszázmilliós fűtéskorszerűsítésre készül Hódmezővásárhely
Megnyílt a susáni posta
Ötszáz hivatásos katonát várnak Vásárhelyre
Elfogadták a vásárhelyi költségvetést
Elégedettek a tanyaközpont lakói