Hivatalosan is kitört a járvány Csongrád megyében Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kórházlátogatási tilalmat rendeltek el Makón és Szegeden

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-13 |

Kitört az influenzajárvány Csongrád megyében. Makón és Szegeden már kórházlátogatási tilalmat rendeltek el, Hódmezővásárhelyen ezt holnap tehetik meg. Egyedül Szentesen csökkent a betegszám.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Járványos méreteket öltött az influenza Csongrád megyében. A határérték százezer lakos esetében 400 megbetegedést jelent, ezt a megye nagyobb városaiban a betegszámok jóval meghaladják.

A figyelőszolgálat jelentése szerint nem egyforma a helyzet; Makón, ahol múlt héten emelkedett az influenzás betegek száma, most 660 betegnél stagnál; a kórházban továbbra is látogatási tilalom van.

Szegeden a múlt heti 255 beteg helyett a legfrissebb adatok szerint 654 beteg van. A szülészeti- és gyermekosztályokon már látogatási tilalom van; lehetséges, hogy a regionális tiszti főorvossal való egyeztetést követően bevezetik a II-es Kórházban, a klinikákon, a sebészeten és a traumatológián is.

Hódmezővásárhelyen a múlt héthez képest duplájára nőtt az esetek száma, jelenleg 641 betegről tudnak; a helyi egészségügyi intézményben várhatóan holnaptól vezetnek tilalmat. Szentesen múlt héten még 388 esetet jelentettek, a legújabb adatok viszont már 247 betegről szólnak. A csökkenés okát egyelőre nem ismerik, valószínűleg a betegség gócpontos kialakulása eredményezi.

Forrás: Index.hu


Továbbá:
Árhullám és belvíz a Tisza szabolcsi szakaszán
Újra teljes létszámmal működhet az Alkotmánybíróság
Rálőttek a Teve utcai rendőrszékházra
Lázár János mentelmi jogának felfüggesztését javasolják
Botka nem akar Horthy-szobrot Szegedre