Visszavonták a díjkitűzést
Dátum: Február 03, szombat, 09:53:25
Téma: Rendőrségi hírek


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a január 24-én Szentesen elkövetett rablás ügyében kiadott díjkitűzést visszavonta.

Mint ismeretes a Szentesi Rendőrkapitányság eljárást kezdeményezett rablás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint január 24-én a délutáni órákban egy szemrésznél kivágott símaszkban megjelent egy szentesi ingatlanban. Itt egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette a lakásban élő asszonyt, és az otthon tartott készpénz átadására kényszerítette. A sértett a fenyegetés hatására átadott támadójának 5.000 forintot, aki ezt követően elmenekült a helyszínről.

A rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel megkezdték a nyomozást, adatgyűjtést folytattak, tanúkutatást végeztek. Ezek eredményeként a számításba jöhető személyről, egy huszonéves férfiről fantomképet is sikerült készíteni.

A bűncselekmény kriminalisztikai körülményei arra engedtek következtetni, hogy az elkövető valószínűsíthetően helybeli személy lehet, így a rendőrök elfogása érdekében rendszeresen látogatták a város frekventált pontjait, szórakozóhelyeit. A célirányos tevékenység végül meghozta eredményét. Tegnap éjszaka a szentesi bűnügyi nyomozók egy benzinkúton felfigyeltek egy meglehetősen zavartan viselkedő személyre.

A férfi nem tudott logikus válaszokat adni a rendőrök kérdéseire, ugyanakkor az is gyanús volt, hogy kezét folyamatosan zsebeiben tartotta. Később kiderült, hogy egyikben a símaszk volt, míg másikban az elkövetés eszköze – elsődleges szakértői vélemény alapján – egy gáz-riasztó pisztoly.

A 26 esztendős szentesi férfit őrizetbe vették, ellene az eljárás rablás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja alapján folyamatban van a Szentesi Rendőrkapitányságon, szakértő bevonásával. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba vételét. A február 2-án kiadott 100.000 forintos nyomravezetői díj ennek alapján aktualitását vesztette, a CSMRFK vezetője azt visszavonta.





A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8746