Visszalépett a Petőfi bérlőjelöltje Hozzáadás a gyűjtőhöz
Harmadszor is kiírják a közbeszerzési pályázatot Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-03 | Balázsi Irén

Mégsem kezdődik el tavasszal a szentesi Petőfi Szálló felújítása: visszavonta ajánlatát a közbeszerzési pályázatra jelentkezett befektető. Az önkormányzat harmadszor is elindítja az eljárást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Petőfi Szálló még mindig várja a befektetőket. Fotó: Tésik Attila
Még az előző ciklusban határozott arról a szentesi képviselő-testület, hogy befektetőt keres a hétéves pereskedés után a tulajdonába került Petőfi Szálló rendbehozatalára. Korábban megírtuk: a rossz állagú épület felújítására – számítások szerint – mintegy kétmilliárd forintot kellene költenie az önkormányzatnak. Anyagiak hiányában viszont erre jelenleg nincs lehetősége a városnak.

Ezért is döntöttek úgy a képviselők, hogy közbeszerzési pályázatot írnak ki a több mint százéves műemlék teljes renoválására és eredeti rendeltetése szerinti működtetésére. A beruházónak negyven-ötven évre adná bérbe a város a szállót. A felhívásra több érdeklődő jelentkezett, de a határidőre csak egy ajánlat érkezett. Az eljárást azonban felfüggesztette Demeter Attila elnök vezetésével a helyi közbeszerzési bizottság, mert szakértők véleményét kérte azért, hogy az önkormányzat érdekeinek leginkább előnyös ajánlatot tudják majd választani. A pályázó társaság közben visszalépett.

Már a jelenlegi ciklusban indította a város a második közbeszerzési eljárást. Ugyanaz a befektetői csoport jelentkezett, mint az első alkalommal. Úgy tűnt, sikerülhet „nyélbe ütni" az üzletet, s az idén tavasszal elkezdődik a városközpont szinte egyetlen szégyenfoltjának tatarozása. Lapunk érdeklődésére Szilvássy Árpádné, a vagyongazdálkodási iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy a pályázó visszalépett, így jelenleg nincs konkrét ajánlat a Petőfi Szálló felújítására. Elképzelések szerint az önkormányzat harmadszor is meghirdeti a közbeszerzési felhívást.


Továbbá:
Új orvosigazgató Szentesen
Közétkeztetés vállalkozásban
Hitelből vesznek parkolóórákat
Feketén dolgoztak a városi beruházásokon Szentesen
MSZP-ellenes felirat Szentesen