Türelmet kért Szegvártól a Roba-Millennium Kft. Hozzáadás a gyűjtőhöz
A segélyt ígérő cég képviselője inkább nem nyilatkozik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-19 | Blahó Gabriella

A napokban türelmet kért Szegvár polgármesterétől a budapesti Roba-Millennium Kft. vezetője. A cég tavaly tavasszal azt ígérte a falunak, hogy 15,5 millió forint közvetítői díjért cserébe támogatást szerez a csatornázásra. Nemcsók János volt kormánybiztos, aki részt vesz a közvetítő folyamatban, azt mondta, az idő őt fogja igazolni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Csak a bolydulat nagy a szegvári ötmilliárd körül, a pénzt még senki nem látta. A falu vezetői korábban arról határoztak, hogy 15,5 millió forintot és áfát fizetnek a Roba-Millennium Kft.-nek a közvetítésért előre. A cég azt ígérte, hogy egy holland befektetőcsoport jóvoltából ötmilliárdot szerez a falunak csatornázásra. Határidőről nem volt szó. Ha a pályázat nem sikeres, visszafizetik az összeg 80 százalékát.

A leköszönő polgármesternek még írtak egy levelet 2006 szeptember végén, mely szerint a szegvári pályázat sikeres, elfogadták a hollandok. Az őszön felállt új testület úgy határozott, bizalmat szavaz az ügynek. A szegváriak reményekkel telve várták az ajándék pénzt, mely mindeddig nem jutott el az önkormányzathoz. Gémes László polgármester lapunknak megerősítette: eddig nem írtak alá beruházási szerződést. A szegváriak nem egy alkalommal próbálták felvenni a kapcsolatot a kft.-vel, sikertelenül.

Lapunkban többször foglalkoztunk a témával. Az eltelt csaknem egy évben lényegében semmi nem történt ezen a téren. Nemcsók János volt kormánybiztos a minap telefonon hívta fel a szerkesztőséget, hogy elmondja: politikusi pályájának jelentős állomása lesz, amikor az ügyletben részt vevő települések – köztük Szegvár – megkapják humanitárius támogatásként a milliárdokat csatornázásra. Ő maga bővebben nem nyilatkozott ebben az ügyben, Krupa Mariann cégvezető pedig nem járult hozzá, hogy Nemcsók kiadja a telefonszámát lapunknak. Azt azonban megtudtuk, hogy a múlt héten Krupa Mariann felhívta Gémes László polgármestert, és türelmet kért tőle.