Székhelyi: Nem vagyok despota! Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szegedi színidirektor nagyra tartja a drámaisokat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-18 | Blahó Gabriella

Tegnapi lapszámukban közölt cikkünket igazságtalannak érzi Székhelyi József. A szöveg tartalma szerint a szegedi színidirektor tavaly a tanév végén nem fogadta a drámaisokat a kisszínházban. Székhelyi ezzel kapcsolatban megkereste szerkesztőségünket és kijelentette: „nem vagyok szűkkeblű, nem vagyok despota!"
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szövegben rögzített tényeket nem vitatta Székhelyi József. Azt viszont elmondta, hogy a cikk összképe – az, hogy a szegedi színházzal anyagiak miatt nem sikerült megállapodni a Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatának fellépéséről, a budapesti Bárka Színház viszont meghívta őket – úgy tünteti fel őt, mintha szűkkeblű volna. – Nem vagyok despota! – jelentette ki. Székhelyi elmondta, hogy a szezon végén a normális üzemmenetet kellett volna megszakítani a szentesiek miatt. Nem üzleti alapon számolt volna fel a szentesi gimnazistáknak 350 ezer forint plusz áfát a kisszínház bérletéért egy estére. Indoklása szerint a szegedi színház igazgatójaként a városnak felel, nem tékozolhatja a közösségi tulajdont, mint tette Csekonics báró a saját birtokával. – Nem lehetek dzsentri Szegeddel szemben – hangoztatta Székhelyi.

A neves magyar színész egyébként messzemenően támogatja, hogy az utánpótlás teret kapjon. Álláspontja szerint a szegedi szereplés költségeit részben vagy egészben a megyei önkormányzatnak kellene fizetnie, hiszen a gimnázium megyei fenntartású intézmény. Ezzel együtt nem zárta ki a színház és az iskola közötti együttműködést. – Azzal, hogy Alföldi Róbert meghívta a szentesieket a Bárka Színházba, szerzett magának egy jó pontot – mondta.