Mégis továbbjutottak a Szentes női pólósai a LEN-kupában Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az orosz Saranov tehet mindenről

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-16 | Szélpál László

Mégsem esett ki a Hungerit-Cop Top Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata a LEN-kupából. A Kurca-partiak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően bejutottak a nyolc közé, a sorozat február 2–4. közötti elődöntőjébe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Az orosz delegátus, Saranov rossz szabályalkalmazása miatt a magyar média, az írott és az elektronikus sajtó is arról tudósított, hogy a női vízilabda LEN- kupa középdöntőjének F jelű kvartettjéből a százszázalékos teljesítményt nyújtó görög Patrasz mellett a házigazda olasz Volturno jutott a legjobb nyolc közé. Az orosz sportvezető ugyanis úgy gondolta, a csoport leggyengébb csapata, jelesül a svájci Zürich elleni eredményeket nem kell figyelembe venni, és mivel az egymás ellen 9–9-et játszó gárdák közül a szentesiek három góllal kaptak ki a Patrasztól, az olaszok meg csak kettővel, így az utóbbi végzett a még továbbjutást érő második helyen. Amikor ezt kihirdette, az olasz együttes tagjai örömükben a vízbe ugráltak, egymást csókolgatták, kiabáltak.

Mondani sem kell, nagy volt az elkeseredettség, amikor tegnap 13 óra körül beszéltünk Kocsis Istvánnal, a Hungerit edzőjével, valamint dr. Tóth Gyulával, a Szentes utánpótlás-igazgatójával. Le voltak törve, akárcsak a lányok, hiszen ők tovább akartak jutni. Bár motoszkált bennük a kisördög, többször is rákérdeztek Saranovra, de minden esetben az a válasz érkezett: a Volturno lett a csoportmásodik. A dolog akkor vett gyökeres fordulatot, amikor képbe került Szakadáti László, a LEN főtitkára. A magyar sportvezető telefonon közölte a Kurca-partiakkal: „Minek lógatjátok az orrotokat, hiszen ott vagytok a legjobb nyolc csapat között". Nem meglepő, hogy kikerekedtek a tekintetek. Szakadáti ugyanis felvilágosította őket, a csoportmeccsek eredményeiből nem esik ki egy sem, egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít, ha az döntetlen (mint esetünkben), akkor az összgólkülönbség a döntő. Az pedig a Szentesnek héttel (50–20) jobb, mint a Volturnónak (44–21). A Csongrád megyeiek annyira megörültek a hírnek, hogy a nagy ünneplés közepette elfelejtettek szólni a médiának.

Lesz szankció!

Szakadáti László, a LEN magyar főtitkára érthetetlennek nevezte a Casertában történteket:
– A viadal delegátusának, Saranovnak lelkén szárad a vasárnap délutáni összevisszaság. Az orosz sportvezető nem a LEN-, hanem a FINA-szabály alapján hirdette ki a végső sorrendet. Tévesen! Nagyot hibázott, biztos, hogy lesz szankció! De azt is el kell mondanom, a szabályokkal a szentesieknek és az olaszoknak is tisztában kellett volna lenniük.

Az egész hercehurcáról egy mondás jut az ember eszébe: annak, akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Mindez lefordítva a Szentes esetére, a következőképp szólhat: az a csapat, mely kiesésének hírét keltik, nagyon messzire eljuthat. E gondolatmenet alapján akár még a négyes fináléban is találkozhatunk a Hungerittel.

Tegnap délelőtt kevéssel fél tizenegy előtt landolt Ferihegyen a szentesieket szállító gép. Ott értük el Kocsis Istvánt, aki immár megkönnyebbülten nyilatkozott:
– Ha egy mondatban kellene összefoglalnom a nyolc közé kerülésünk körül kialakult mizériát, azt mondanám: győzött az igazság! Természetesen borzasztóan örülünk a továbbjutásnak, de azt sem tagadom, némileg visszás a dolog, nem tagadom, keserű a szánk íze. Nagy tanulság számunkra: figyelmesebben kell tanulmányoznunk a versenykiírást, be kell magolnunk a benne foglaltakat.


Rómában folytatja a Hungerit

Tegnap a déli órákban tartották a női vízilabda LEN-kupa sorsolását. A szentesiek abban bíztak, hogy rendezők lehetnek, ebben az esetben Vásárhely adott volna otthont az egyik elődöntőnek. A vágyból nem lett semmi, a Kurca-partiak megint Olaszországba, ezúttal Rómába utaznak. A másik négyes házigazdája a holland kisváros, Zaandam lett. Érdekesség, hogy összekerült a két magyar és a két görög együttes.
A beosztás, Roma (L csoport): ASD Roma (olasz), Újpest-OSC, Hungerit-Szentes, Olimp Novgorod (orosz). Zaandam (I csoport): Patrasz (görög), Padova (olasz), Olympiakosz Pireusz (görög), Nereus Zaandam (holland).
A mérkőzéseket február 2–4. között játsszák le a csapatok. Mindkét csoportból az első kettő jut a négyes döntőbe, melyet majd áprilisban rendeznek. 



Továbbá:
A HNKC rászámolt a Makóra
Nem így képzelte el a búcsút a Makótól
Nem bírtak az amerikai tankkal
Nenad Puljezevicsből Puljezevics Nenad lett
Magyar–szlovák kosárcsata