Számolják a szentesi korzón a bringásokat Hozzáadás a gyűjtőhöz
Sokan közlekednek kétkerekűvel a gyalogosok között

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-15 | Blahó Gabriella

Fél éve sétálnak a szentesiek a belvárosi korzón a biciklisek között. Ollai Istvánné képviselő asszony szerint meg kellene tiltani itt a kerékpározást. Az önkormányzat – bár támogatja a biciklis közlekedést, mert környezetkímélő – most felülvizsgálja az eddigi rendet, számolni fogják a forgalmat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sokan közlekednek kétkerekűvel a gyalogosok között. Fotó: Blahó Gabriella
Az újjáalakított Nagy Ferenc utcán rendszeresen közlekednek kerékpárosok. A biciklisek előszeretettel kanyarodnak erre, hiszen nem kell autóforgalomra számítaniuk. Közel hat hónapja adták át a nagyközönségnek a korzót, ez alatt az idő alatt pedig számos vélemény fogalmazódott meg a témában. Ollai Istvánné független képviselő a testületi ülésen például interpellált a kérdésben, és kérte: tiltsák meg a korzón a kerékpározást. Szerinte egyértelműen balesetveszélyes. „Egyszer engem is majdnem elütöttek" – érvelt. Úgy véli, ha a Nagy Ferenc utca sétálóutcának épült, akkor legyen is az.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársa közölte: felülvizsgálják az utca forgalmi rendjét. Cseuz Csaba elmondta, hogy forgalomszámlálást tartanak a korzón, melyből nyilván kiderül, milyen gyakran járnak arra a kétkerekűvel, s milyen sokan támogatnák a tilalmat. Egyelőre érvényes a korábbi rend: kerékpárral be lehet hajtani, és a helyben lakók, valamint az üzlettulajdonosok gépkocsival is bemehetnek. Cseuz megfogalmazta, az önkormányzat általánosságban támogatja a kerékpározást, mint környezetkímélő közlekedést. A vizsgálat végén a képviselő-testület határozni fog a kérdésben: megtiltja vagy továbbra is engedélyezi a biciklizést a korzón.


Továbbá:
A Don-kanyarra emlékeztek
Dömsödi aggódik a Fideszért
Vállalkozásba adnák a konyhát
Hajnalban belefulladt a csatorna vizébe
Szegvár még mindig vár az ötmilliárdra