Fájó szentesi búcsú a női LEN-kupától Hozzáadás a gyűjtőhöz
Egy gólon múlt a Hungerit-Szentes továbbjutása

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-15 | Szélpál László

Nem sikerült a bravúr, a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata hiába vezetett két góllal is a házigazda Volturno ellen, a vége döntetlen lett, így a görög Patrasz mellett jobb gólkülönbségének köszönhetően az olaszok örülhettek a nyolc közé jutásnak a LEN-kupában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Szentes - Volturno 9-9
Női vízilabda-mérkőzés, LEN-kupa, középdöntő F csoport, 3. forduló. Caserta, 150 néző. Vezette: Littlejohn (angol), Sheridan (ír).
Szentes: Brezovai – Bódi, TÓTH I A. 2, SZREMKÓ 2, GYŐRI E., Kotova 1, Molnár A. 1. Csere: DALMÁDY SZ. 2, Szabó X., Hegedűs 1. Edző: Kocsis István.
Volturno: TÓTH II A. – SEJKOROVA 4, RINALDI 2, Elmo, De Benigno 1, TÓTH N. 1. Csere: Masciandaro, Marotta, Capoluongo 1, Guerriego, Acampora. Edző: Salvatore Napolitano.

Győri Eszter (balról) jó teljesítménye is kevésnek bizonyult. Fotó: Vidovics Ferenc
Ahogy azt előzetesen várni lehetett, a középdöntő záró találkozója ki-ki meccs lett a Szentes és a házigazda Volturno között. Mindkét együttes legyőzte ugyanis a harmatgyenge svájci Zürichet, a mindhárom meccsét megnyerő, csoportgyőztes Patrasztól viszont kikapott. A baj ott kezdődött, hogy Győri Eszterék három góllal, míg az olaszok csak kettővel maradtak alul a görögökkel szemben. Éppen ezért a továbbjutásért mindenképpen nyernie kellett a Hungeritnek. Minden más eredmény az itáliaiaknak volt kedvező.

Három meccs, két legjobb

A vállsérüléséből felépült Szremkó Krisztina két mérkőzésen is csapata legjobbjának bizonyult. „Szuszi" a Patrasz és a Volturno gárdájával szemben parádézott, míg a Zürich ellen a szintén világbajnok Tóth I Andreának ment legjobban a játék. Őkm ketten voltak csapatuk legjobbjai.

A tét pozitív hatással volt a két csapatra, mert végig magas színvonalú, hajtós meccset játszott egymással. Az első negyedet egy góllal megnyerte a Szentes, viszont a másodikban határozottabbnak bizonyultak az olaszok. Elhúztak 6–3-ra, de a hazai közönség túl korán kezdett ünnepelni. Egyre jobban lábra kaptak Dalmádyék, csodás harmadik nyolc percet produkálva már náluk volt az előny, 8–7. Már csak egy negyedet kellett kibírni, és úgy nézett ki, ezzel nem lesz gond. Nem, mert Szremkó Krisztina találatával 9–7-re módosult az állás. Na, ekkor aztán előlépett főszereplővé a brit bírópáros.

Addig is inkább a hazaiaknak kedveztek, a hajrában viszont teljesen „lejtett" a medence. Tóth I Andreáék ugyan hősiesen küzdöttek, de ilyen nyomás alatt képtelenek voltak megtartani előnyüket a belelkesült otthon játszók ellen. A vége 9–9 lett, az olaszok örülhettek, a szentesieknek maradt a búslakodás. Különösen azért fájó a kiesés, mert Molnár Anették már a kezükben érezhették a továbbjutást.

Kocsis István: – Úgy gondolom, a csapat tisztességesen helytállt, a két egyforma képességű gárdából nem a jobbik, hanem a szerencsésebb lépett tovább. Nagy esélyt szalasztottunk el, sajnos tudomásul kell venni, a nemzetközi szint más, mint amihez otthon hozzászoktunk. Másként fújnak a bírók, harcosabbak a csapatok. Kicsit csalódott vagyok...


Magyarok Európa porondján

A többi magyar női pólócsapat sikerrel vette a kupaakadályt, és bejutott a legjobb nyolc közé. A BEK-ben a Nizzában rendezett E csoportból az olasz Fiorentina mögött másodikként lépett tovább a Domino-BHSE, akárcsak a hazai medencében (G csoport) játszott Dunaújvárosi Főiskola, amely a görög Vuliagmenivel jutott tovább. A LEN-kupában (E csoport) a szintén otthon pólózó Újpest-OSC százszázalékos teljesítménnyel lett a kvartett legjobbja.