Nem eshet ki a Hungerit! Hozzáadás a gyűjtőhöz
Dr. Tóth Gyula a Szentesnek drukkol

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-12 | Szélpál László

A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata péntektől vasárnapig Olaszországban szerepel a LEN-kupa-középdöntőjében. A cél természetesen a továbbjutás. A meccseket a helyszínen megtekintő dr. Tóth Gyula, a klub utánpótlás-igazgatója csalódásként érne meg, ha ez nem sikerülne.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Hoppá! – szisszent fel dr. Tóth Gyula, amikor megtudta, hogy a Hungerit női pólócsapata melyik csoportba került a LEN-kupában. Az F jelű kvartettbe kapott ugyanis besorolást a görög Patrasz, a svájci Zürich, a Hungerit, valamint házigazdaként az olasz Volturno. Utóbbiban játszik évek óta lánya, Noémi...

Találkozás Noémivel

– Jó is meg rossz is, hogy a Szentes összekerült a Volturnóval – jegyezte meg az egykori női szövetségi kapitány, a szentesi női póló életre hívója, amely egykoron nyert a válogatottal világ- és Európa-bajnokságot, a Szentessel tíz(!) bajnokságot, BEK-et, Magyar-kupát. – Jó, mert így legalább megint találkozhatom a lányommal, iker unokáimmal, azért pedig rossz, mert Noémiék ellen kell játszaniuk Szremkó „Szusziéknak".
A két csapat a csoport harmadik, zárónapján, vasárnap csap össze. Adódik a kérdés: a mesteredző melyik gárdának szurkol majd?

Hajrá, magyarok!

– Egyértelmű, hogy Kocsis István együttesének – válaszolta. – Az athéni olimpián Noémi már az olaszoknál szerepelt (és lett aranyérmes – a szerk.), de amikor a magyarokkal meccseltek, természetesen, hogy a mieinknek drukkoltam. Szomorú is voltam, hiszen az itáliaiak három góllal győztek. Visszatérve a LEN-kupára, számomra az lenne az igazi, ha mindkét csapat továbbjutna, de a megérzésem azt súgja, a Szentes mellett nem a Volturno, hanem a görög Patrasz lesz az a másik csapat, amely a nyolc között folytathatja. Remélem, a lányok átérzik, hogy fő támogatójuk, a Hungerit vezérigazgatója, Magyar József, aztán Szentes városa, valamint a klub mekkora erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy két év szünet után újból kiléphessen a gárda az európai kupaporondra. A játéktudást figyelembe véve jókora csalódás lenne, ha kiesnénk. Ez egész egyszerűen nem fordulhat elő!

Erre gondolni sem mer dr. Tóth Gyula, aki már azt is elárulta, a következő körben, amikor a négy közé jutás lesz a tét, megpályázzák a rendezést. Amennyiben erőfeszítésüket siker koronázza, 2004-hez hasonlóan megint Vásárhelyen fogadják majd a riválisokat.

Meglepné a lányokat

– A svájciakat kötelező legyőzni, és meggyőződésem, hogy a Volturnónál is jobbak vagyunk. A lányomon, Noémin, a kapus Tóth II Andreán, valamint a cseh centeren kívül nem rendelkeznek számottevő játékossal. A Patrasz már keményebb falatnak ígérkezik. Ugyan nem kiemelkedő tudású társaság, ez alól kivétel a center és az ausztrál bekk, de jól passzolnak, és a fórokat pompás százalékban használják ki. Azt mondom: a csúcson kell lenni ahhoz, hogy legyőzzük a hellén gárdát. Amennyiben ez sikerül, biztos, hogy meglepem valamivel a lányokat.