Dömsödi aggódik a Fideszért Hozzáadás a gyűjtőhöz
A polgári szövetség változtatásra készül Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-11 | Blahó Gabriella

Az önkormányzati választásokon elszenvedett vereség után a Fidesz szentesi szimpatizánsai változást remélnek a jobboldalon. Ezt sürgette korábban a párt megyei elnöke is. A szövetségből kivált szentesi Dömsödi József aggódik a Fideszért, Farkas Sándor választókerületi elnök szerint viszont a szentesi pártszervezet élete nem újságba való téma.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az ellenzék költségvetést módosító javaslatait a baloldal elfogadta, a végén mégis nemmel voksolt a polgári frakció. Fotó: Vidovics Ferenc
– Döbbenetes, hogy a helyhatósági választásokon az egész ország narancssárgában pompázott, de Szentesen nem sikerült jó eredményt elérni – fogalmazott Dömsödi József. A szövetségből kivált ismert szentesi ügyvéd az elmúlt őszön borítékolta a párt helyi vereségét, s ez be is következett. – Tudomásom szerint helyi szinten mindössze négy szavazattal kapott többet a polgári oldal 2006-ban, mint 2002-ben – mondta.

Dömsödi doktor most aggódik a Fideszért. Arra hivatkozik, hogy a párt megyei elnöke, Lázár János korábban nyilvánosan megfogalmazott álláspontja szerint Makón és Szentesen rendet kell tenni. Ehhez képest az elmúlt hónapokban ezen a téren szerinte semmi nem történt. Úgy véli, a vereségből már régen le kellett volna vonnia a következtetést a választókerületi elnöknek. Farkas Sándor országgyűlési képviselő szerinte kátyúban tartja a megrekedt szekeret, és semmit nem tesz annak kimozdításáért. Dömsödi élesen bírálja Farkast, mert szerinte visszatartja a helyi csoporton belül az értelmes kezdeményezéseket, senki nem mer önállóan gondolkodni.

A régiós igazgató véleménye

A szövetség dél-alföldi régióigazgatója másként vélekedik. Kerényi János a győri kongresszuson kapott felhatalmazást a politikai kapcsolattartásra. Kerényi tisztában van azzal, hogy Szentesen vannak problémák, mindenütt komoly áttörést értek el, ebben a városban viszont nem. Aggályai vannak a helyi politizálás sikerével kapcsolatban, ezért a szövetségen belül felülvizsgálják a választókerületi elnökség munkáját. Kerényi elmondta, szeretné megismerni a szentesi szimpatizánsok elképzeléseit.

A városi képviselő-testület legutóbbi ülésén a költségvetési koncepciót tárgyalta. A baloldal elfogadta a jobboldal módosító javaslatait, a végszavazásnál mégis nemmel voksolt az ellenzék – idézte fel Dömsödi.

– A Fidesz szimpatizánsai pedig engem faggatnak – mondta –, mit csinál a Fidesz? Igazuk van az MSZP-seknek: addig, amíg így működik a városban a polgári szövetség, nyugodtan alhatnak a szocialisták – állapította meg.

Farkas Szirbik Imrével szemben csak akkor tudott győzni, amikor a bíróság büntetőügyben elmarasztalta a polgármestert, és saját pártja nem jelölte az országgyűlési választásokon – mondta. Az ismert ügyvéd biztos abban, hogy ezekre a felvetésekre Farkas Sándor nem válaszol, ezekről a témákról senkivel nem beszél, mert kényelmetlen neki a helyzet.

Természetesen megkerestük a választókerületi elnököt azzal, hogy reagáljon a Dömsödi József által elmondottakra. Farkas Sándor nem kívánt nyilatkozni. Szerinte a Fidesz szentesi helyzete nem az újságba való téma.


Továbbá:
Vállalkozásba adnák a konyhát
Hajnalban belefulladt a csatorna vizébe
Szegvár még mindig vár az ötmilliárdra
Formálódik a sportkoncepció
Felmentették az orvosigazgatót