Vállalkozásba adnák a konyhát Hozzáadás a gyűjtőhöz
Jelenleg 4500 ebédet főznek a szentesi menzán

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-10 | Blahó Gabriella

Vállalkozásba adná a központi gyermekélelmezési konyhát az önkormányzat Szentesen. A városi fenntartású intézményben jelenleg 4500 ebédet főznek. A menzások naponta 250 és 530 forint közötti összeget fizetnek az étkezésért.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A menza nem lesz szabadáras. A térítési díjat a képviselő-testület határozza meg. Fotó: Blahó Gabriella
A szentesi városházán egyelőre még csak vizsgálják, gazdaságosan működik-e a központi konyha a jelenlegi formájában. Az önkormányzat által fenntartott intézményben most naponta 4500 ebédet főznek, uzsonnát és tízórait készítenek a gyermekeknek és az időseknek. A szülők most csak az élelmiszer árát térítik meg az önkormányzatnak, az étel előállítási költsége már az önkormányzat terhe. Szirbik Imre lapunknak elmondta: tervezik, hogy pályázatot írnak ki a központi konyha működtetésére.

A polgármester szerint a városnak legkevesebb 150 millió forintot kellene költenie a konyha korszerűsítésére. A leendő pályázókkal szemben alapvető elvárás, hogy az általuk feldolgozott élelmiszerek bevizsgált, száz százalékban egészséges alapanyagok legyenek. Szirbik kíváncsi arra, érkeznek-e a városházára olyan ajánlatok, amelyek magasabb színvonalú szolgáltatást biztosíthatnak a közétkeztetésben.

Bizonytalanság

A gyermekélelmezési központban jelenleg 53 ember dolgozik. Dohányné Jelenfi Ilona, a konyha vezetője kollégáival azt várja, hogyan döntenek a városházán. A dolgozók bizonytalanok, mert nem tudják, hogy a leendő vállalkozó igényt tart-e majd a munkájukra.

– Ha kiderül, hogy nálunk senki nem csinálja jobban, folytatódhat a gyermekélelmezés a jelenlegi keretek között – mondta a polgármester. A következő hetekben folytatódik a vizsgálat, és kiírják a pályázatot.

Szirbik Imre hangsúlyozta: a térítési díj megállapításának joga természetesen ezután is a képviselő-testületé marad – vagyis a menza nem lesz szabadáras. Január elsejével egyébként három százalékkal emelkedtek az étkezési díjak. A menzások az étkezések gyakoriságától és korosztálytól függően naponta 250 és 530 forint közötti összeget fizetnek.


Továbbá:
Hajnalban belefulladt a csatorna vizébe
Szegvár még mindig vár az ötmilliárdra
Formálódik a sportkoncepció
Felmentették az orvosigazgatót
Szentesen is drágább a távhőszolgáltatás