Szegvár még mindig vár az ötmilliárdra Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nem sikerült elérni a 15,5 millióért közvetítő céget

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-08 | Blahó Gabriella

Humanitárius támogatásként ötmilliárd forintot ígért Szegvárnak a csatornázásra tavaly tavasszal egy budapesti cég. A falu 15,5 millió forintot fizetett közvetítői díjként. Az új testület tagjai még mindig bíznak benne, hogy a pénz megérkezik, a céget azonban nem sikerül elérni. Mi is hiába próbálkoztunk.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy holland befektetőcsoportra hivatkozva ígért a budapesti Roba-Millenium Kft. a szegvári önkormányzatnak ötmilliárd forintot. Más településekkel is felvette a kapcsolatot a megyében. Az elmúlt év tavaszán kötött szerződés szerint az önkormányzat kifizetett 15,5 millió forintot a Robának, cserébe „humanitárius támogatásként" kapja a rendkívüli összeget, melyet környezetvédelmi célokra használhat fel. A szegváriak csatornában gondolkodtak. A megegyezés szerint a pályázat sikertelensége esetén a közvetítő cég visszafizeti az átutalt összeg nyolcvan százalékát.

A Szenczi Sándorné volt polgármester által vezetett előző testülethez érkezett szeptemberi válasz szerint a szegváriak pályázatát a hollandok elfogadták, a pénz pedig hamarosan megérkezik. Karácsonykor Gémes László polgármester újra megpróbálta elérni a cég képviselőit, hogy az ötmilliárd sorsáról információt kapjon, azonban ez nem sikerült – a Robánál nem veszik fel a telefont. Az őszi értesítés szerint az általuk készített pályázat sikeres, így tehát elvileg már meg kellett volna kapnunk a támogatást – fogalmazott a polgármester. Lapunk is próbált érdeklődni az elmúlt héten – a telefont nekünk se vették fel.

Az újonnan felállt testület korábban hozott egy határozatot arról, hogy türelemmel vár a támogatásra, és bizalmat szavaz a Robának. Gémes tudomása szerint a témában érintett, hasonló konstrukcióval rendelkező más Csongrád megyei települések sem kaptak egyelőre egy fillért sem a beígért hatalmas összegekből. Valamennyi átutalt közvetítési pénz egyelőre a budapestieknél van. A szegvári polgármester szerint képviselőtársai még mindig reménykednek, ezért arról egyelőre senki nem akar lemondó hangnemben beszélni.


Továbbá:
Formálódik a sportkoncepció
Felmentették az orvosigazgatót
Szentesen is drágább a távhőszolgáltatás
Kevesebb pénz jut a sportra Szentesen
Nem tudni, mi lesz a mágocsi kastéllyal