Gödöllői öröm Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-08 | Mádi József

Tegnap Szentes adott otthont a futsal Magyar Kupa fináléjának, amelyet az esélyes Gödöllő nyert meg. A helyi Legrand-MetalCom az elődöntőbeli veresége miatt csak nézője volt a finálénak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Január 7., futsal Magyar Kupa-döntő, Szentes, Dr. Papp László-sportcsarnok – sajnos a Szentes nélkül. Pedig a sorsolás úgy alakult, ahogyan kellett: kedvező volt az elődöntőbeli ellenfél, hiszen az MK legjobb négy csapata közé jutott három rivális közül a Legrand-MetalCom a papíron leggyengébbet, a Kanárik gárdáját kapta. Ám más a meccs és más az elmélet. A Szentes ugyanis hiába állt fel Kerepeczky és Erhardt révén 0–2-ről, a sorsolásnál oly szívesen dicsért szerencse a hosszabbítás utolsó előtti percében elpártolt tőle. A szentesi lövés a kapufa éléről pattant ki, a kontrából pedig a Legrand-MetalComot szinte kivégző Semsei – ő szerezte mindhárom Kanárik-találatot – gólt lőtt, 2–3.

Eredmények

A Magyar Kupa hétvégi eseményeinek eredményei, elődöntők (Berettyóújfalu): Kanárik–Legrand-MetalCom-Szentes 3–2 (0–0, 2–2, 2–2), a szentesi gólszerzők: Kerepeczky, Erhardt. Gödöllő–Berettyóújfalu 9–1. Döntő (Szentes): Gödöllő–Kanárik 7–1.

– Lagymatag meccs volt az elődöntőnk, amelyben a helyzeteit jobban értékesítő Kanárik győzött – mondta szomorúan Koncz Zsolt, a szentesi csapat játékos-edzője. – Kétgólos hátránynál az időkérés után még tudtunk egyenlíteni, de a hajrában szerzett gólra már nem volt válaszunk. Csalódottak vagyunk, hogy nem játszhattunk a saját csarnokunkban MK-döntőt, ráadásul biztos rengetegen biztattak volna bennünket.

Nézőkben azért nem volt hiány így sem, elvégre Szentesen szeretik a labdarúgást, és annak legfrissebb szakágát, a futsalt is, de fergeteges hangulatról beszélni túlzás lett volna. Néhány gödöllői szurkoló csörgője, hangja felharsant a jó megoldások, meg a gólok után, amúgy viszont inkább csendes szemlélők voltak a drukkerek, mint elvakult, harcias „fanok". A döntőben ráijesztett esélyesebb ellenfelére a Kanárik, hiszen Nyári révén vezetéshez jutott, de aztán beigazolódott a papírforma, azaz fordított és végül magabiztosan, 7–1-re nyert a Gödöllő.