Sikeres esztendőt zártak 2006-ban sportolóink Hozzáadás a gyűjtőhöz
Még eredményesebb évet kívánnak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-02 | Imre Péter

A hagyományokat követve ezúttal is megkérdeztünk ismert sportolókat, edzőket, sportvezetőket, miként gondolnak vissza az előző évre, és mit várnak az idei esztendőtől, vagyis milyen sikerekre vágynak, mit szeretnének elérni 2007-ben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Janics-Kovács páros verhetetlen volt 2006-ban. Fotó: Karnok Csaba
Játékosok


Janics Natasa, a Démász-Szegedi VE olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakosa: – Fantasztikus évet zártam. Alig hiszem el... Hat Európa-bajnoki és hat világbajnoki aranyat nyertünk Katival. A szegedi vébét sohasem felejtem el, nagyszerű érzés volt a számomra duplán hazai közönség előtt versenyezni. Nekem az is fontos, hogy a családban, a baráti körömben mindenki jól van, egészséges. Még nem gondolok 2007-re, de remélem, hasonlóan jól sikerül majd, mint 2006.

Lékó Péter, szegedi nemzetközi sakknagymester: – 2006 is hasonló volt, mint a többi év, sok kihívás várt rám, és így lesz ez 2007-ben is. Az elmúlt esztendő második felében már sikerült jól szerepelnem a tornákon, és bízom benne, hogy idén ez a megállapítás az egész évre igaz lesz. A legfontosabb a világbajnoki kvalifikáció sikeres megvívása.

Szremkó Krisztina
, a Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK centere, csapatkapitánya: – Felemás év volt. A lányokkal nem kerültünk be a bajnoki döntőbe, viszont a fiúcsapatommal (edzősködöm is) veretlenül nyertük a vidékbajnokságot. Megvertük hazai pályán a Dominót, a vállsérülés azonban nem hiányzott, még most sem vagyok teljesen egészséges. Bízom benne, hogy a LEN-kupa csoportmeccsekre (január 12-étől 14-éig – a szerk.) annyira legalább meggyógyulok, hogy játszhassak. Szeretnénk továbbjutni ebből a körből, a bajnokságban pedig dobogón végezni.

Gémes Levente
, a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli centere: – A Vásárhelyi Kosársuli tavaly feljutott az NB I A csoportjába. Bízunk benne, hogy sikerül bentmaradnunk, de ez az újonc csapatoknak nem könnyű feladat. A folytatásban ehhez jobban kell szerepelnünk, több győzelemre lesz szükségünk. A család? Levente 3 éves, Eszter 15 hónapos, mindkettejüknek azt kívánom, hogy egészségesen fejlődjenek. A családi békénk megvan, amikor egy nehéz nap után hazaérek és a szeretteimre nézek, azonnal elfelejtek minden gondot, problémát.

Szremkó Krisztinának felemás volt az év. Fotó: Vidovics Ferenc
Nagy Péter
, a Szegedi Lelkesedés SK felnőtt magyar bajnok, junior Európa-bajnoki 6. helyezett súlyemelője: – Nem panaszkodhatom, jó év volt: például megvédtem felnőtt magyar bajnoki címemet, méghozzá Szegeden. 2007-ben is sok kihívás vár rám, lesz utánpótlás és felnőtt Európa-bajnokság, főiskolás vébé, valamint Thaiföldön kvalifikációs világbajnokság. Ha ezekre kijutok és jól szerepelek, már elégedett leszek.

Baksa László
, a Szeged Beton VE vízilabdacsapatának kapusa: – Jól érzem magam Szegeden és jó félévre tekinthetek vissza. A LEN-kupa búcsú bánt, az csakis rajtunk múlott, elrontottuk az első mérkőzést. De ebben a gárdában van még tartalék, ezért hiszem, hogy az alapszakasz végéig megőrizzük a harmadik helyünket. Érem? Nem lehetetlen, s talán az sem, hogy a válogatottal részt vehessek egy világversenyen.

Baunok Bernadett
, a Németh Toll Makó női kézilabdacsapatának balszélsője: – Inkább örömteli, boldog esztendő volt 2006. Megnyertük az NB I/B-s bajnokságot, feljutottunk az élvonalba, megtaláltam életem párját és szeptembertől taníthatok egy középiskolában. Az eddigi NB I-es szereplésünk lehetett volna jobb... Remélem, 2007-ben javítunk és megőrizzük élvonalbeli tagságunkat, ennek érdekében keményen dolgozunk.

Mezei Richárd
, a Pick Szeged kézilabdacsapatának beállósa, csapatkapitánya: – Felemás év volt. Tavasszal megnyertük a Magyar Kupát, az év végén azonban – több rosszabb, csalódást keltő mérkőzés mellett – viszont címvédőként még a legjobb nyolc közé sem jutottunk. Erre nem számítottunk, magyarázatként annyi: sok volt a sérülés. A pontvadászat végéig szeretnénk javítani és ezúttal egy másik trónról letaszítani a Veszprémet.

Edzők, sportvezetők

Gyetvai György
, a szegedi tanárképző főiskola testnevelési tanszékének nyugalmazott vezetője: – Kettős érzés kavarog bennem 2006 tekintetében. Egyrészt elégedett vagyok az esztendővel, hiszen sikeresen befejeztem tanszékvezetői és szegedi főiskolai, valamint egyetemi ténykedésemet. Másrészt nem esik nagyon nehezemre lezárni 45 éves pedagógiai munkámat, pályafutásomat, mert kilátástalannak tartom a tanítványaim jövőjét. Kaotikus állapotban van jelenleg a felsőoktatás. A színvonal nem hogy emelkedett, inkább rohamosan csökken. Nekem a megelégedésem csúcsát a tanítás jelentette, erről kell lemondanom a január végi szegedi búcsúmkor.

Berki András
, a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának az edzője: – Összességében, a körülményekhez képest nem vagyok elégedetlen a tavalyi produkcióval. Hogy mit várok 2007-től? Inkább a vágyamat mondanám: ha sikerülne anyagilag stabilizálni a klub helyzetét, csakis akkor fogalmazhatnánk meg komolyabb szakmai elképzeléseket, terveket. Egyébként mindenkinek bort, búzát, békességet...

Domokos Mihály, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának az ügyvezetője: – Nagyon bízom benne, hogy a szegedi női kosárlabda legjobb eredményét érjük el a bajnokságban. Ez az első négy hely valamelyikét jelenti, és a pakliban az érem is benne van. A nemzetközi porondon, a FIBA Európa-kupában eddig jól szerepeltünk, és remélem, a folytatásban is megálljuk a helyünket. 2006-ban a lehetőségekhez képest jó eredményeket értünk el, pontosabban olyanokat, amelyekre építkezhettünk.

Kiss Szilárd
, a HNKC SE női kézilabdacsapatának vezetőedzője: – Nagy, jelentős változás volt az edzői pályafutásomban, hogy Dunaújvárosból Hódmezővásárhelyre kerültem, de itt is megtaláltam a kihívásokat. A lányokkal mindent megteszünk azért, hogy eredményesen szerepeljünk, és teljesítsük a tervet, vagyis az alapszakasz zárásakor a 8. helyen végezzünk.

Karsai Ferenc
, a Ferroép-Szeged tekecsapatának az elnöke: – Egyszerűen nem lehetek bosszús, mindent megnyertünk, fantasztikusan teljesített a csapat. A tervek? Szeretnénk ezeket az eredményeket megismételni, bár nagyon nehéz lesz, de jó esélyünk van rá. Fekete Lacinak minél hamarabbi gyógyulást kívánok.

Eperjesi László
, a Szegedi VSE dobócsoportjának az edzője: – Ez az esztendő volt a dobócsoport számára – az edzősködésem alatt – a legsikeresebb. De keserűség is van bennem, mert a remek eredmények mellett, a körülmények miatt, Nagy Enikő, Szabó László és Belovai Dániel hátat fordított a sportágnak, valamint a fiam, ifj. Eperjesi László is csak „takarékon" csinálja. Válogatott színtű, tehetségű versenyzőkről beszélünk. És fennáll annak a veszélye, hogy legeredményesebb sportolónkat, Márton Anitát elveszítjük, eligazolhat. Ez január végéig eldől. Ettől függ, hogy milyen évünk lesz 2007-ben: szép, eredményes, vagy szomorú...

Szövetségi kapitányok


Skaliczki László
, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya: – Vegyes érzésekkel gondolok vissza 2006-ra. Az Európa-bajnokság nem igazán sikerült, utána azonban jól játszott a csapat és a fiatalok is fejlődést mutattak. 2007-ben jobb startra számítok, vagyis eredményesebb szereplésre a világbajnokságon. A nyolc közé kerüléssel már elégedett lennék.

Angyal Zoltán
, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya: – Az utóbbi évtizedek legsikeresebb esztendejét tudhatjuk magunk mögött. De nem pihenünk, versenyzőink, legjobbjaink már elkezdték a felkészülést a pekingi olimpiára, pontosabban a 2007-es kvalifikációs világbajnokságra. Bízom benne, hogy mind a tizenkét számban sikerül kvótát szerzünk. Az előttünk álló évben érdekes lesz Benedek Dalma, Kovács Katalin és Janics Natasa rivalizálása az egyes ötkarikás indulási jogáért. Kicsit vissza a közelmúltba: nagyon boldogok voltunk, hogy a szegedi vébén a közönséget ilyen jó eredményekkel örvendeztethettük meg. Köszönjük a buzdítást, köszönjük Szeged!