Kormányellenes tüntetés Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
''Patkányoztak'' és petíciót vittek Szirbiknek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-21 | Balázsi Irén

A szentesi Erzsébet téren 25-30 tüntető és mintegy 10 rendőr gyűlt össze tegnap délután. A demonstrálóknál kormányellenes transzparensek voltak. Nyílt levelet hoztak Szirbik Imre polgármesternek, de nem ő vette át a küldeményt, mert befektetőkkel tárgyalt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kormány- és Gyurcsány-ellenes transzparensekkel demonstráltak a polgári körösök. Fotó: Tésik Attila
„Csótány, Patkány, Gyurcsány, Hazug kormány. Fletó!! Te Böszme, ezt igen jól „megcsináltad", Gyurcsány mentes övezetet akarunk" – olvashatták a járókelők tegnap délután a szentesi városháza melletti Erzsébet téren. A helybeli és a környező községek polgári köreinek felhívására gyűltek össze 25-30-an. Távolabbról 10 rendőr figyelte a történteket. Ennyi regyenruhást együtt régen láttak a szentesiek.

A független kisgazdapárti Áfra Sándor azt mondta lapunknak: amíg Gyurcsány Ferenc lesz a miniszterelnök, nem lesz itt változás. A Fidesz helyhatósági képviselője, Zoltai Gábor érdeklődésünkre közölte: Szirbik Imre polgármestertől, MSZP-s országgyűlési képviselőtől azt kérik, hogy ne szavazza meg a kormány megszorító intézkedéseit.

Bedő átvette

Csongrádon is adtak át petíciót a helyi jobboldali szervezetek a város szocialista polgármesterének. A konzervatív erők arra szólították föl Bedő Tamást, hogy a parlamentben ne támogassa szavazatával a megszorító intézkedéseket is magában foglaló országos költségvetést. Bedő átvette a dokumentumot, de azt mondta, a petíció nem befolyásolja döntését.

A tüntetés fő szervezője, Tóth István azt mondta, élhető Magyarországot akarnak, mert most csak elnyomorítják az embereket. A nyugalmazott pedagógus, a KDNP-s Horváth István azért ment a demonstrálók közé, mert – mint fogalmazott – hívta a haza, aggódik az egyetemista és középiskolás unokái jövőjéért. Szegvár egykori polgármesterét, dr. Nóbik Istvánt az aggasztja: jövőre 7-8 százalékos a tervezett infláció, a nyugdíjakat pedig 4 százalékkal emelik.

Fekete Andrea jelenlévőknek felolvasta azt a nyílt levelet, amelyet Szirbik Imre kormánypárti országgyűlési képviselőnek írt. Arra szólítja fel Szirbiket, hogy a parlamentben ne szavazza meg az embereket megnyomorító intézkedéseket. A levelet háromfős küldöttség vitte a városházára, ahol az egyik köztisztviselő vette azt át.


Megszavazza a költségvetést

Épp befektetőkkel tárgyalt Szirbik Imre, amikor a tüntetők a petíciót át akarták neki nyújtani. Lapunk érdeklődésére azt mondta: ha ott lett volna, egy égő gyertyát, fenyőágat és néhány szem szaloncukrot adott volna a küldöttségnek, a megbékélés jegyében. A kormány jövő évi büdzséjét a kilábalás költségvetésének nevezte, amelyet az ország és a szentesi térség lakóinak érdekében meg fog szavazni. A napokban kapott egy fenyegető levelet, amelyben közölték: ha december 19-éig nem mond le országgyűlési képviselői mandátumáról, akkor a városában vagy a háza előtt mindennap tüntetnek majd. Hozzátette Szirbik Imre: „Hát elkezdődött." 



Továbbá:
Bezárhat a Móricz
A szülők döntenek a bezárásról
Harcolnak a kispiacért
Gondolkodási időt kért a szolgáltató Szentesen
Szilveszterre elkészül a mozi