Életet mentett Kovács Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kitüntetést kapott a szentesi önkormányzattól

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-16 |

Kitüntette a szentesi önkormányzat tegnap Kovács Zoltánt, aki megmentette egy családapa életét. A férfit egy betörő üvegablak olyan súlyosan megsebezte, hogy segítség nélkül elvérzett volna. Az elismerésre a sérülést szenvedett férfi terjesztette fel Zoltánt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szirbik Imre polgármester (jobbról) adta át a kitüntetést Kovács Zoltánnak. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi belvárosban történt még a nyáron, hogy majdnem elvérzett egy családapa egy rossz mozdulat következtében. A balesetet szenvedett Villás József írta meg a vele történt esetet a polgármesteri hivatalba, azzal a kéréssel, hogy részesítsék a legmagasabb elismerésben azt a fiatalembert, aki megmentette az életét. A beadványában azt tudatja a férfi: a szombati ebéd után elhatározták otthon, hogy meglátogatják a vidéken élő dédnagymamát.

Az emeletes társasházban lakó házaspár a három gyerekkel már lent volt az autónál, amikor a férjnek eszébe jutott, hogy a gyerekülést a tárolóban felejtette. Visszament az automatikusan csukódó bejárati ajtóhoz, amely már majdnem bezárult, ám a férfi az üveget tolva próbálta azt kinyitni. A hagyományos ablaküveg azonban betört, és az édesapa teljes lendülettel beleesett. A bal karján súlyos sérülést szenvedett. Azt már a mentőorvostól tudta meg Villás József, hogy ha nem érkezik segítségére egy fiatalember, bizony elvérezhetett volna.

A képviselő-testület tegnap délutáni ülésén az önkormányzat nevében Szirbik Imre polgármester kitüntető oklevelet és ajándéktárgyat nyújtott át Kovács Zoltánnak. Az életmentő lapunknak azt mondta az esettel kapcsolatban, hogy azon az emlékezetes napon éppen a szomszéd lépcsőházban lakó testvérénél volt, amikor egy durranásra lett figyelmes, amelyet ordítás követett. Másodpercek alatt történt mindez – sorolta a Hungerit 33 éves gépkezelője. A kitüntetett természetesnek tartja, hogy segített, mint mondta: lehet ez még fordítva is, még ő is szorulhat támogatásra.


Továbbá:
Harcolnak a kispiacért
Gondolkodási időt kért a szolgáltató Szentesen
Áprilisban lehet új kórházigazgató Szentesen
Szirbik Imre adhat mentességet a pónira
Igazgatójelöltek a szentesi testület előtt