A szentesi óvodában már járt a Mikulás Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-06 | Blahó Gabriella

Szentesre már tegnap megérkezett a Mikulás, hogy a számtalan meghívásnak eleget tudjon tenni. Az Apponyi téri óvodások már nagyon várták a Télapót, aki szerintük most véletlenül jött be a kémény helyett az ajtón.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az Apponyi téri óvodások verset mondtak a csomagért cserébe. Fotó: Blahó Gabriella
Szentesre már tegnap megérkezett a Mikulás, hogy a számtalan meghívásnak eleget tudjon tenni. Az Apponyi téri óvodában Bocskay István jelent meg piros köpenyben és dérlepte szakállal. A Télapót üdvrivalgással fogadták a gyermekek. A szentesi családapa tizenkét éve hordja már december tájékán a Mikulás-jelmezt, bár eddig minden évben azt mondta, hogy ez az utolsó alkalom. A szentesi szülők és óvónők tudják már, hogy István fogadalmát nem kell teljesen komolyan venni. Ezt bizonyítja, hogy idén is ellátogatott az apróságokhoz.

Az óvodások csillogó szemmel várták, hogy a Télapó elővegye a puttonyából a csomagokat, amelyek tartalmát egyébként a szülők állították össze. A Mikulás a piros csomagért cserébe rendszerint verset kért, kikérdezte a gyermekeket, mosnak-e fogat, szót fogadnak-e édesanyjuknak. A Télapó természetesen amiért csak lehetett, megdicsérte a kicsiket.

A Mikulás látogatása rendkívüli esemény az óvodákban. A jól értesült gyermekek pedig teljesen tisztában vannak azzal, hogy a Télapó azért fáradt el, mert Jegesföldről érkezett. Akadt, aki úgy tudta, hogy rénszarvas húzta szánnal, mások biztosan állították, hogy biciklivel. A gyermekek szerint a Télapó rendszerint a kéményen át közlekedik, de ha az el van dugulva, akkor kitisztítja a krampuszokkal. Az pedig nyilvánvaló véletlen – mondták a kicsik –, hogy az ajtón kopogtatva jött be az óvodába, vagy csak azt akarta megmutatni, hogy rendes és így kell viselkedni.