Szremkó Krisztina a hátán vitte a csapatot Hozzáadás a gyűjtőhöz
Mindenképpen dobogón akarnak végezni

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-05 | Szélpál László

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a Hungerit-Szentes női vízilabdacsapata a negyedik helyről várja a bajnokság januári folytatását.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Abból a szempontból nem történt meglepetés a női vízilabda OB I-ben, hogy azok a csapatok foglalják el a tabella első négy helyét, amelyeket eleve is odavárt mind a szakma, mind pedig a közvélemény. Nyilván a szentesi drukkerek jobban szeretnék Bódi Anettékat a dobogón látni, mint a negyedik helyen. De miért is kerültek oda? A kérdésre Kocsis István edző segítségével igyekeztünk választ kapni.

– A szezonra történő felkészülés kezdetén az a cél fogalmazódott meg a csapattal kapcsolatban, hogy mindenképpen a dobogón végezzen záráskor – jelentette ki a tréner. – Már most ott lehetnénk, csakhogy a nyáron elmaradtak az edzőmeccseink, és ez bizony visszaütött a bajnokság első fázisában. Pedig az alapozást tisztességesen, becsülettel végigdolgozták a lányok, de a játékhiány igencsak megmutatkozott. Emiatt azért van bennem némi hiányérzet. Jelenleg a negyedik pozíciót birtokoljuk, de ezen talán még javíthatunk, ugyanis az alapszakaszból még három meccsünk hátravan, azokat kötelező hozni.

A bajnokság első fordulójában simán nyertek Döméék a BVSC ellen, ahogy mondani szokás, a vasutast menetből „intézték" el. A problémák a Dunaújváros és az Újpest-OSC ellen mutatkoztak meg.

ÉRTÉKEL a DM ÉS A DV:
Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK

A szezon előtt azt tippeltük, hogy a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata a harmadik helyről várja majd a januári folytatást. Elég csak egy pillantást rávetni a grafikonra, abból világosan kiderül, egy kicsit túlértékeltük az együttest, hiszen a Kurca-parti gárda egyetlen egyszer sem állt dobogós helyen. Mindennek az oka az, hogy Molnár Anették az Újpest-OSC-től és a Dunaújvárosi Főiskolától oda-vissza vereséget szenvedtek. Az előrelépésre azonban adott a lehetőség, elvégre az a csapat, amely képes volt legyőzni a címvédő, európai Szuperkupa-győztes Domino-BHSE-t, az bizony többre van predesztinálva a negyedik helynél. Reméljük tavasszal bebizonyítják ezt a lányok.

– Pedig jó mérkőzéseket játszottunk mindkettővel, de a kapkodás, az idegeskedés, az esélyesség terhe nem szült jó vért, a döntő pillanatokban rendre rossz megoldásokat választottunk, kikaptunk. Nüánsznyi dolgok döntöttek, sajnos nem a mi javunkra. Tanulság? Nem lenne a csapat kárára, ha sokkal többet tudnánk együtt gyakorolni. De ez csak álom, mert a lányok közül többen más városban tanulnak, emiatt csak a hét második felében készülnek közösen társaikkal. Pedig taktikai dolgokban előrébb kell lépnünk, ehhez pedig minél több mérkőzésre van szükség, önbizalomra, bizonyítási vágyra, az adódó szituációk felismerésére, azok értékesítésére. A védekezésünk elfogadható, emberhátrányos helyzetekben hatékonyak vagyunk, de a fórok kihasználásában, a támadójátékunk felépítésében a most mutatottaknál sokkal többre van szükség.

Mindezek megvalósítása nem lehetetlen vállalkozás, példa erre a Domino-BHSE elleni ragyogó játék, pompás diadal.
– Arra a sikerre rendkívül büszke vagyok, rajtunk kívül ez ősszel egyetlen más csapatnak sem sikerült. Abból a győzelemből kell erőt, hitet merítenünk.

A szakember elmondta azt is, hogy csapatából senki sem okozott csalódást, de akadtak olyan meccsek, amikor igencsak hullámzó teljesítményt nyújtottak. Szremkó Krisztina kiemelkedett a gárdából, a hátán vitte a csapatot, rajta kívül még Tóth Andrea is jó szintet hozott. Az ukrán Kotova is bebizonyította, annak ellenére, hogy nyelvi nehézséggel küszködik, jó igazolás, a szintén fiatal Dalmády Szandra pedig kellemes meglepetést okozva remekül pótolja az eligazolt Sipos Editet.