Rúzsa Magdi varázsolt Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szirbik Imre polgármester tiszteletbeli szentesivé fogadta

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-04 | Blahó Gabriella

Rúzsa Magdolna és a Seress fivérek koncertjére megtelt pénteken este a szentesi sportcsarnok. Bár a Megasztár a fővárosban hagyta kabaláját, és a fiúk csak egyetlen órát aludtak a bulit megelőző éjszakán: nagyszerű este kerekedett, amelynek végén Szirbik Imre polgármester tiszteletbeli szentesivé fogadta Rúzsa Magdit.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A megasztár Szentesen is elbűvölte hallgatóit. Fotó: Vidovics Ferenc
A különleges éjszakát megelőzően Rúzsa Magdolna kissé rosszul ébredt, és a kabaláját is otthon hagyta, útban Szentes felé viszont már jó volt a hangulata. Lapunknak azt mondta: nagy várakozással érkezik a városba, hiszen nyáron kihagyta a lecsófesztivált, ezért most tartozik a közönségnek, mindent megtesz a jó hangulatért. Magdi lefegyverző szeretetével úgy fogalmazott: annyit tudok, hogy egy fantasztikus zenekar játszik előttem. Úgy volt, hogy a Seress fiúkkal közösen előadnak egy dalt. Ez azonban elmaradt. Az ok rendkívül egyszerű: nem maradt idő próbálni, pedig Magdi partner lett volna a kísérletben.
Rúzsa Magdi elvarázsolta a közönséget. Választott néhány dalt Janis Joplintól és Elvis Presleytől – a csarnok közönsége pedig odavolt. Az elmaradhatatlan angyaldal sokak szemébe csalt könnyet, egyetlen érintéséért tolongtak a rajongók. Megtudtuk, Magdi a minap vásárolt magának egy gekkót, amit sáskával etet otthon, a lakásban, amit a Megasztáron nyert.

A lemezén önmagához hűen üzenetértékű dalokat énekel. Magdi megfogalmazása szerint nagyon fontos, hogy jelen legyen az életünkben a tisztaság, ő is mindig a tiszta forrást keresi.

Az őserő szólal meg a Seress fivérek előadásmódjában is. A fiúk a koncert előtti éjszakán mindössze egyetlen órát tudtak aludni, annyira izgultak a pénteki koncert miatt. Antal megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy plakáton szerepelhet a Seress Formáció Rúzsa Magdolnával. Éliás Junior előadóművész és énektanár szerint rendkívül tehetséges a csapat.

Színpadon a Seress Formáció
– A Seress Formáció eljutott oda, hogy a profizmus útjára lépjen a kedvtelés-zenélés után. Amerre járok az országban, mindenütt azt hallom, hogy szeretik őket – mondta Éliás Junior. A budapesti szakmai tekintély a fiúkat és Magdit egyaránt énekelni tanítja, az ő jelenléte volt az összekötő kapocs a koncerten. Junior szerint Rúzsa Magdolna elementáris erejű hangjával, adottságaival és stílusával kitölti azt az űrt, amit Cserháti Zsuzsa hagyott maga után.

Seress Antal pedig úgy nyilatkozott Juniorról, hogy szerinte a tanár úrnak érdemes volna többször megjutalmaznia a közönséget énekével. Éliás tanár úr lehengerelte a közönséget a funkyval. Esze Tamás dzsesszgitárszólója talán most is rezeg az éterben, míg a Petőfi-iskola kiskórusa a cérnavékony hangocskákkal az este báját adta meg. A teljes hangzásért közrejátszott Monori Attila kongán, Mészáros Gábor billentyűn, Hérány Ferenc basszusgitáron és Szólik Tibor dobon.

Emlékezetes marad Szilvássy Balázs és növendékeinek moderntánca. Feltehetően azt sem feledjük el, hogy a színpadra Szirbik Imre ment fel először és utoljára. Megnyugtatott mindenkit, énekelni nem fog, de záróakkordként tiszteletbeli szentesivé fogadta Rúzsa Magdolnát.


Továbbá:
Kétszázmilliós műveseállomás
A kispiacokat is utoléri az unió szigora Szentesen
Az ágyszámcsökkentés a szentesi kórházat is érinti
Egyelőre nincs nővérhiány Szentesen
Fizetni kell majd a parkolásért Szentesen