Az ágyszámcsökkentés a szentesi kórházat is érinti Hozzáadás a gyűjtőhöz
94 ágyért lobbiznak a regionális egészségügyi tanácsnál

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-30 | Balázsi Irén

A szentesi kórházat is fenyegeti az ágyszámcsökkentés annak ellenére, hogy a 31 kiemelt kórház egyike. Szentesen 94 ágyat kell megszüntetni. Fenyves Ernő megbízott főigazgató szerint az ágyszámleépítés minden osztályt érinthet, így dolgozókat is el kell majd bocsátaniuk.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A sürgősségi betegellátó osztálynak a jövőben is kiemelt szerepet szánnak. Fotó: Tésik Attila
A szentesi Dr. Bugyi István Kórházban jelenleg 506 ágy van. A több mint százezer lakos ellátásáért felelős intézmény azon szerencsések közé tartozik, amellyel hosszú távon számol a kormányzat, ugyanis a kórház a 31 súlyponti kórház egyike. A szentesiek örömébe azért valamennyi üröm is vegyül, mert a kiemelt státus nem azt jelenti, hogy nem lesz karcsúsítás. Ágyszámcsökkentés itt is várható. Ennek mértéke azonban attól függ, hogy milyen eredményesen tudnak lobbizni a szentesiek az ágyaikért.

Az 506 ágyból ugyanis csak 412 finanszírozásáról döntöttek az illetékesek. Fenyves Ernő, a szentesi kórház megbízott főigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: 301 aktív és 111 krónikus ággyal számolnak – egyelőre. Úgy tudják, hogy 94 ágyat kell megszüntetniük. Ezzel együtt minden osztály megmarad a kórházban, ám az elképzelések szerint csökkentett ágyszámmal működnek majd. A korszerű sürgősségi betegellátó tömbnek viszont a jövőben is kiemelt szerepe lesz. A szentesi intézmény egyébiránt a regionális egészségügyi tanácsnál pályázik azért, hogy minél kevesebb ágyat veszítsen el. A most 740 munkatársat foglalkoztató kórház főigazgatója úgy véli: dolgozók elbocsátásával is járhat a reform. Fenyves szerint ez nem érinthet orvosokat, mivel jelenleg tizenöttel kevesebben vannak a megengedettnél.


Továbbá:
A kispiacokat is utoléri az unió szigora Szentesen
Egyelőre nincs nővérhiány Szentesen
Fizetni kell majd a parkolásért Szentesen
Most már olcsóbban is adná a meleget
Díjemelésre nem szavaz az ellenzék