Vásárhelyen hamarabb nyílik a karácsonyi vásár Hozzáadás a gyűjtőhöz
Vásárok Csongrádon, Szentesen és Makón

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-30 | Török Anita

Vásárhelyen idén hamarabb nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Már holnaptól várják az érdeklődőket a Kossuth téren, ahol tizennyolc árus kínálja portékáját. Az ajándékok mellett helyben, kemencében sütött gesztenyét és péklángost is lehet majd vásárolni. Csongrádon, Makón és Szentesen is készülnek már az ünnepekre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Készül a díszvilágítás. Már állnak a karácsonyi vásár pavilonjai. Fotó: Tésik Attila
Tavaly december 5-én kezdődött, idén viszont már december 1-jén megnyitja kapuit a karácsonyi vásár a vásárhelyi Kossuth téren, ahol december 23-áig várják az érdeklődőket. Tizennyolc árus kínálja majd portékáját délelőtt 11 órától este 7-ig. A kereskedők szerint a választékra nem lehet majd panasz. Nem csupán kisebb-nagyobb ajándékokat és hagyományos karácsonyi dekorációkat, de fenyőfát is lehet majd venni a téren.

Tavalyhoz képest bővül a vendéglátóhelyek kínálata. Helyben, kemencében sütik majd a gesztenyét, a péklángost, a pozsonyi kiflit és a mézeskalácsot. Az ínycsiklandó étkeket pedig forralt borral vagy forró teával lehet majd leöblíteni.

Persze nem csupán enni-inni és vásárolni lehet majd a Kossuth téren. A vásár mellett működni fog a jégpálya is, amelyhez lelátó készül. Ingyen lehet majd korcsolyázni, de hogy pontosan mikortól, az az időjárástól függ. A jégpálya miatt egyébként december 23-át követően sem zárnak be a vendéglátósok pavilonjai.

Vásárhelyen a karácsonyi vásárban való részvételért az árusok fizetik a faházaik építését, bontását, azok őrzését, a felhasznált áramot, de hozzájárulnak a dekoráció vagy a hirdetés költségeihez is. Így aztán csak a vásár végén derül ki a számla összege.

Csongrádon a korábbi években jelentkezők hiányában rendre meghiúsultak a karácsonyi vásárok. Az idén azonban december 4-étől 24-éig az Uránia mozi előtti parkolóban kínálják portékáikat az árusok. Eddig tizenketten jelentkeztek. A vásárosoknak négyzetméterenként napi 250 forintot kell fizetniük a helyért.

Makón december 10-étől 23-áig a város főterén tartják a karácsonyi vásárt, ahol várhatóan 15 sátor kínálatából válogathatnak a helybeliek. Dísztárgyakat, gyertyákat, fonott terméket, díszes csomagolópapírt is lehet majd venni. Az árusok három méretben válthatnak sátrat, így a tizenhárom napra áfa nélkül 15 ezer, 20 ezer vagy 25 ezer forintot kell fizetniük.

Szentesen december 9-étől 23-áig rendezik meg az ünnepi vásárt, ami az idén először a sportcsarnok helyett a Kossuth téren lesz. Kézművestermékek között válogathatnak majd az érdeklődők, a kicsiket pedig gyerekműsorok szórakoztatják.


Továbbá:
Szabó ingyen dolgozik a településért
Kitüntették az év legjobb vásárhelyi diákjait
Változó vásárhelyi mentőszolgálat
Változatos távhődíj
Buszokat indítanának Puskás temetésére