Lábon át méregtelenítenek Hozzáadás a gyűjtőhöz
A gimnáziumi kémiatanár vitatja az eljárás eredményességét

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-27 | Blahó Gabriella

A szentesi természetgyógyász azt állítja, hogy különleges eljárással a láb bőrén keresztül eltávolíthatóak a méreganyagok a szervezetből. A páciens a kezelés közben semmit nem tapasztal, később fittnek érzi magát. A lavórban a víz elszíneződik. A vegyész viszont úgy látja: sarlatánsággal állunk szemben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A készülék állítólag a lábon keresztül kiválasztja a méreganyagokat a szervezetből. Fotó: Vidovics Ferenc
Hernyikné Gyarmati Andrea rendelőjében különleges eljárás szemtanúi lehettünk. A szentesi természetgyógyász azt állítja, hogy egy magyar gyártmányú eszköz segítségével a lábon keresztül eltávolíthatók a méreganyagok a szervezetből. A készülék az elektrolízis elvén működik. Az egységet elhelyezi egy lavór desztillált vízben, a páciens beleteszi a lábát, rákapcsolja az áramot és már működik is. A méregtelenítés felsőfokon címmel hirdetett eljárás központi vivőanyaga a víz, mely energiával bír és eltávolítja a testünkben lévő felesleges anyagokat.

Gyarmati Andrea szerint az energia hozzáadása a vízben aktivizálja az ionokat, amelyek a bőrön keresztül bejutnak a testünkbe. – A lábfürdőben lévő víz egyfajta kiterjesztése lesz a testben lévő víznek, amelytől egy vékony membrán, a bőr választ csak el. A lábfejen közel kétezer pórus található, ezeken keresztül játszódik le a méregtelenítési folyamat – állítja Andrea. Magyarázata szerint a gyógyszereknek rendkívül sok mellékhatása lehet, míg a méregtelenítő eszköznek nincs. A sós tengeri fürdő vagy egy kád szódabikarbónázás hasonló eredményt hozhat a salakanyagok eltávolításában.

A vegyész szerint

Tóth Tamás, a jelenséget elemezve kijelentette: a desztillált víz nem vezeti az áramot. A gimnázium fiatal vegyész diplomával rendelkező tanára szerint ha elektrolízis közben sót tesznek az ioncserélt vízbe, akkor hidrogéngáz és klórgáz keletkezik, a vasból kiváló pozitív ionok pedig sötét sárga színt mutatnak. Úgynevezett vas-hidroxid keletkezik, mely kocsonyás szennyeződés formájában jelenik meg. Feltételezése szerint az úgynevezett ozmózisjelenségre hivatkozó eljárás egyértelműen nem gyorsíthatja meg a méregtelenítést azon a szinten, hogy annak eredményességéről ejthetnénk szót. Tóth Tamás „a lelki egészségre veszélyes eljárásnak" tartja a lábáztatásnak ezt a formáját.

Eddigi tudásunk szerint a méreganyagoktól elsősorban a kiválasztószerveken keresztül, a vizelet és a széklet távozásával vagy izzadással szabadulhatunk meg – fogalmaztuk meg a rendelőben Gyarmati Andreának. A természetgyógyász azt mondta, az elektrolízis hatására kitágulnak a láb bőrén a pórusok, és átjárhatóvá válik a szervezet. Legkevesebb öt percig, de legfeljebb negyvenöt percig kell áztatni a lábunkat. Természetesen egy kezelés nem elegendő. Súlyos szívbetegeknek, terhes anyáknak nem ajánlott a lábfürdő, de különösen jótékony a daganatos betegségek esetében – taglalta. Feltétlenül desztillált vizet kell tenni a lavórba, mert a nem ioncserélt vízben az elektrolízis hatására meghalhat a beteg. A desztillált vízbe tengeri sót szór, mely segíti beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait. Andrea szerint azért is érdemes alkalmazni ezt az eljárást, mert ember legyen a talpán, aki rászánja magát egy rendes böjtre.

Ottjártunkkor Molnár Lívia az utolsó kezelést vette a tíz alkalomra szóló kúrán. Az asszony mosolygósan mesélte, hogy az első kezelésnél még nem lett különösebben szennyes a víz, később szinte fekete piszkos lett. – Hatalmas mennyiségben jött ki belőlem a méreganyag – mondta.

Emlékszik rá, hogy a beleiben érzékelte a változást, napokig mintha kicserélték volna: fitt lett. Igaz, jó ideje diétázik, sikerült is leadnia négy kilót. Arra pedig ügyel, hogy a bélflórája normális legyen, a kellemes közérzet ugyanis számára nagyon fontos. Amikor arról kérdeztük, érez-e a lábában valamiféle hatást, azt válaszolta: semmit.


Továbbá:
Most már olcsóbban is adná a meleget
Díjemelésre nem szavaz az ellenzék
Öt évig tart majd a biztonság
Túlterhelt lett a szentesi zöld járat
A szentesi orvosok nem dolgoznak 20 ezerért