Klórgázmérgezés után vádemelés Hozzáadás a gyűjtőhöz
Befejezték a nyomozást a szentesi uszodában

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-24 |

Befejezte tegnap a nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság a szentesi uszodában augusztus elején történt klórgázmérgezés ügyében – közölte lapunk érdeklődésére M. Toronykőy Márta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A büntetőeljárás során foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúját állapították meg a ligeti strandfürdő egy dolgozójával szemben, de további személyt is gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség. Mint arról már beszámoltunk lapunkban: a szakértői vélemény szerint emberi mulasztás következtében került az ötvenméteres medence vizébe a klórgáz, amelynek belélegzése huszonnyolc gyereknél és felnőttnél okozott enyhe fokú mérgezéses tüneteket.

A nyomozás során a rendelkezésre álló adatok alapján megállapították: az uszodában a korábban bekövetkezett üzemzavar megszűnése után nem kellő körültekintéssel helyezte újból üzembe a rendszert a feladat elvégzéséért felelős két személy. A sajtóreferens arról is tájékoztatott, hogy vádemelési javaslattal küldi meg az ügy iratait a Szentesi Rendőrkapitányság a Szegedi Városi Ügyészségnek.

A tudomásunkra jutott fejleményekről megkérdeztük az uszodát is üzemeltető sportközpont igazgatóját. Tomcsányi Ferenc annyit mondott: előbb tájékozódni szeretne az ügyben, és csak utána mondja el a véleményét.



Továbbá:
A szentesi orvosok nem dolgoznak 20 ezerért
Szentes kerékpárútra pályázik
László Gyula-festmény a mészréteg alatt
Kalmár Tünde lett Az év DADA-ja
Megtérítik a kárt Sarkadiéknak