Szentes kerékpárútra pályázik Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-24 |

A Szentest Csongráddal összekötő kerékpárút megépülése után a Kurca-parti település önkormányzata folytatni akarja a hálózat bővítését.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A képviselő-testület ma délután 2 órakor kezdődő ülésén tárgyalják azt az előterjesztést, amely négy helység összefogására alapozza az állami támogatás megszerzését. Ha a képviselők elfogadják a javaslatot, akkor Szentes a kistérség három községével, Derekegyházzal, Nagymágoccsal és Szegvárral közös pályázatot nyújt be a négy települést összekötő kerékpárút megtervezésére. A felhívást a gazdasági és közlekedési, valamint az önkormányzati és területfejlesztési tárca tette közzé azzal, hogy a beruházásnak 2007-ben meg kell valósulnia.

Ennek a programnak az a célja, hogy a három község és a város területén, valamint az azokat összekötő út mentén elősegítse a biztonságos közlekedés feltételeit. A négy település között harminc kilométeres, összefüggő kerékpárutat terveznek kiépíteni. A Szegvár és Derekegyház felé is vezető szentesi szakasz mintegy tíz kilométer hosszú.

Előzetes számítások szerint a szentesi önkormányzatnak tízmillió forintjába kerülne a kerékpárút tervezési költsége, sikeres pályázat esetén az összeg ötven százaléka lehet az állami támogatás. Az elképzelések között szerepel a Kórógy-csatornán átvezető híd, valamint egy vasúti átjáró is, mivel ezeken halad a leendő kerékpárút nyomvonala.


Továbbá:
A szentesi orvosok nem dolgoznak 20 ezerért
Klórgázmérgezés után vádemelés
László Gyula-festmény a mészréteg alatt
Kalmár Tünde lett Az év DADA-ja
Megtérítik a kárt Sarkadiéknak