Bravó, Hungerit! Hozzáadás a gyűjtőhöz
Molnár Anették legyőzték a címvédő Dominót

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-20 | Szélpál László

Nagyon kellemes meglepetést okoztak a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női pólósai szurkolóiknak: nem kis bravúrt végrehajtva legyőzték a címvédő, európai Szuperkupa-győztes Domino-BHSE-t.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentes - Domino  10-8 (2-3, 3-3, 3-1, 3-1)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Kun, Bereczki.
Szentes: DÖME – DALMÁDY SZ. 1, MOLNÁR A. 3, SZREMKÓ 2, KOTOVA 1, TÓTH A. 2, BÓDI. Csere: Szabó X., Dalmády P. 1, Pengő, Hegedűs. Edző: Kocsis István.
Domino: dr. Horváth P. – Péteri 1, Takács O. 1, TOMASKOVICS 3, Györe, Tóth I. 1, VALKAI Á. 2. Csere: Kotsidou, Tóth L., Kiss A., Jancsó. Edző: Györe Lajos.
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 5/0. Ötméteresből: 2/2, ill. –.

A toronymagas esélyes, a napokban Európa trónjára felálló Domino ellen a legfőbb célja az volt a Hungeritnek, hogy egy jó meccset játsszon a bajnokkal. Hát ez az volt, de még milyen jó! Mintha csak megérezte volna Györe Lajos alakulata, hogy rázós lesz a szentesi kirándulás, mert eléggé kapkodva kezdtek. Igaz, a megállapítást a hazaiakra is ült, amolyan adok-kapok gólpárbaj alakult ki az első negyedben. A másodikban már
Szuszi volt a motor

Molnár Anett szerzett három gólt, Tóth Andrea, Döme és Kotova is remekelt, de a mezőny legjobbjának ismét Szremkó Krisztina bizonyult. „Szuszi" volt a csapat motorja, húzóembere, bejátszotta az egész pályát, kiállításokat harcolt ki, pluszban még dobott két gólt is.  
5–2-re is vezetett a fővárosi együttes, ekkor úgy nézett ki, mindkét pont az övé lesz. Azzal azonban nem kalkulált, hogy Tóth Andreáék nem esnek kétségbe, nem rogynak össze. Rendkívül egységesek voltak, Döme vezérletével pompásan védekeztek, fel is zárkóztak 5–6-ra, majd Molnár büntetőjével utol is érték a címvédőt. Hét héttel indult a mindent eldöntő, záró játékrész. Dalmády Petra nagy, de egyben szerencsés találatával már a Kurca-partiaknál volt az előny, sőt a másik Dalmády lány, Szandra is bevette a világbajnok Horváth Patrícia kapuját. Ekkor már érezhették a vendégek, hogy be nem kalkulált vereség lesz a vége. Valkai Ágnes még tett egy kísérletet a felzárkózásra, de Tomaskoviccsal a nyakán szerzett góljával Kotova végérvényesen megpecsételte a telefonos gárda sorsát. A szentesiek országos visszhangot kiváltó sikere teljesen megérdemelt, nyugodtabban, türelmesebben játszott, náluk jóval több volt a jó egyéni teljesítmény.

Kocsis István: – Ha mindig ilyen lelkesen, önbizalommal telve tudnánk játszani, nem lehetne ellenfelünk a bajnokságban.

További eredmény: Újpest-OSC–Dunaújvárosi Főiskola-ELCO 11–6.