''Lefordulták'' a Szentest Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-20 |

Továbbra is pont nélkül áll a férfi vízilabda-bajnokságban a Legrand-Szentes. Az esélyesebb Fradi otthonában a harmadik negyed miatt kapott ki.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
FTC - Szentes 15 - 10 (5-4, 2-1, 6-2, 2-3)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Népliget, 50 néző. Vezette: Vojvoda, Do-
nauer.
FTC: Németh Zs. – Benczur 1, Kállay 2, DÁVID Z. 4, VINDISCH 3, ZENTAI 2, Haufe 1. Csere: Kaszper 1, Zoufal, Maár, Simon T. 1. Edző: Somossy József.
Szentes: Horváth T. – Torday 3, Jaksa, NÉMETH D. 4, Acsimov 1, Szabó T., Vígh. Csere: Gábor, Papp, Józsa 1, Baranyi 1, Döbrőssy, Herczeg. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 8/3. Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

A sereghajtó Szentes kiválóan tartotta magát az első két negyedben. Rendre a Ferencváros szerzett vezetést, de a Csongrád megyeiek válasza mindig időben érkezett. Teljesen egyenrangú vetélytársa volt a jóval esélyesebb Fradinak. Csakhogy jött a rettegve várt harmadik játékrész.

Évekre vissza lehet nézni, az esetek döntő többségében ezt a periódust
Csak Németh Dániel

Egyedül Németh Dániel játszott jól a Szentesben. Az emberfogó feladatát is viszonylag jól látta el, de elsősorban a négy gólja (hármat emberfórból, egyet akcióból szerzett) emelte társai fölé.  
rendre elbukja a Legrand. Most is így történt, ráadásul nagyon. Hét ötnél emberelőnyhöz jutott a Szentes, de az egy rossz passz miatt kimaradt. Ez kihatott a folytatásra, mert a szokásos rövidzárlatnak, nem figyelésnek az lett az eredménye, hogy a zöld-fehérek rendre lefordultak, és pillanatok alatt elhúztak. A záró nyolc percet megnyerték a vendégek, de a szakaszgyőzelem csak szépségtapaszt jelentett számukra.

Berki András: – Sajnos túlzottan sok gólt kaptunk lefordulásból, az FTC nagyon jól kontrázott.