Mintha edzőmeccs lenne Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szezon legfontosabb találkozóját játssza a Beton Újpesten

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-18 | Szélpál László

A vízilabda OB I-ben ma a férfiak és a nők is vízbe ugranak. A Csongrád megyeiek közül a LEN-kupában érdekelt Szeged Beton a Hajósban (18.30) az Újpest, a sereghajtó Legrand-Szentes a Népligetben (18) az FTC ellen játszik, míg a Hungerit-Top Cop Security-Szentes női együttese a címvédő Dominót fogadja (16) a ligeti uszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szeged kapusa, Baksa Lástzló megbabonázta az egrieket, most az újpestieken a sor Fotó: Karnok Csaba
Újpest - Szeged Beton


Jó passzban, remek hangulatban várja a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata a mai, Újpest elleni pólócsatát. Egy hete Baksáék parádés játékkal három góllal legyőzték az ősi vetélytárs Egert, másnap pedig a LEN-kupa-nyolcaddöntőben a verhető olasz Nervivel kerültek párba.

– Az eredmények azt mutatják, az Újpestnél jobb csapat a mienk, de ez csak akkor realizálódhat, ha minden egyes játékosom százszázalékosan koncentrál a találkozón – jelentette ki a Beton edzője, Gyöngyösi András. – Higgadtabbak, rutinosabbak, jobbak vagyunk a megfiatalított Újpestnél, a saját játékunkat kell játszanunk, meg kell akadályoznunk, hogy abból kizökkentsen bármilyen külső, belső körülmény. Az Eger elleni valóban remek diadalunk csak akkor ér majd sokat, ha innentől kezdve hozzuk a meccseket. A szezon talán legfontosabb mérkőzése vár ránk. Nem hibázhatunk!

A tréner egész héten azt próbálta Komlósiékba sulykolni, úgy pólózzanak, mintha edzőmeccset vívnának, akkor ugyanis nagyon szokott menni a játék. A Szegednél többen is sérüléssel, betegséggel bajlódnak. Éles Vilmosnak eltört az ujja, ő biztosan nem lesz ott a medencében, Barát Ferencnek a válla rakoncátlankodik, míg Molnár Péter influenzával bajlódott.

FTC - Legrand-Szentes

Nem szívesen néznek mostanában a tabellára a Legrand-Szentes szurkolói. Annak ugyanis az utolsó helyén szerénykednek Horváth Tamásék. Ennek ellenére nem szabad pálcát törni fölöttük, mert a sorsolás szeszélye folytán ez idáig kivétel nélkül csak olyan gárdákkal (Domino, Vasas, Eger, Újpest) játszottak, amelyek a legutóbbi évadban az első öt között végeztek a bajnokságban.

– Az Újpest ellen nem vallottunk szégyent, kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna – mondta Berki András, a Legrand edzője. – A Fradi is jó csapat, Somossy József edző összerántotta a gárdát. Megpróbálunk mindent, de tudni kell, messze nem mi számítunk az összecsapás esélyesének.

A tréner arról is beszélt, a sorozatos és előre bekalkulált vereségek hatására nem könnyű lelket verni tanítványaiba.

– Nem szabad, hogy hitüket veszítsék a srácok, a szezon végén következnek majd azok a találkozók, amikor eljöhet az ő idejük, amikor pontot, pontokat szerezhetnek.

Hungerit-Szentes - Domino BHSE

A világ legjobb klubcsapata, a napokban európai Szuperkupát nyert Domino-BHSE-Polo ellen csak a tisztes helytállás lehet a célja a Hungerit-Top Cop Security-Szentes női gárdájának.

– Csapatom hozzáállása, akarata erősen befolyásolhatja a végeredményt – nyilatkozta Kocsis István edző. – A hétközi, Újpest-OSC elleni mérkőzésen a lányok megpróbálták végrehajtani a megbeszélteket. Zantleitnert és Tibát kivették ugyan a játékból, de ez annyi energiájukat felemésztette, hogy másra nem maradt erejük. Elsősorban a támadások befejezésében, a lövések pontosságában akadtak problémák. A Domino ellen nagyobb összpontosítással kell pólóznunk, ha ez sikerül, még az is előfordulhat, hogy sikerül egy kifejezetten jó meccset játszanunk a címvédővel.