Mercédesz meglepte édesapját a képpel Hozzáadás a gyűjtőhöz
111 babát fotóztunk Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-14 | Blahó Gabriella

Fontos emlék lesz Kuruczék számára a tegnapi babafotózás: kislányuk, Mercédesz a minap ünnepelte harmadik születésnapját. A kislányt nővére és bátyja is elkísérte, édesapjuk számára meglepetés lesz ez a kép. Tegnap összesen 111 csöppséget fotózott le lapunk munkatársa Szentesen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szabó Mária három gyermekével érkezett a fényképezésre. Középen Mercédesz Fotó: Tésik Attila
Kurucz Imre nem tudott arról, hogy kisebbik lánya részt vett a babafotózáson, ezért valószínűleg meglepetés lesz számára: Mercédesz ott mosolyog a többi gyermek között. Az édesanya, Szabó Mária azt mondja, már az elmúlt évben is foglalkoztatta a gondolat, hogy szerepeltesse kislányát az újságban. Tegnap délután három gyermekével együtt érkezett a szentesi ifjúsági házba.

Mercédesz november 8-án ünnepelte harmadik születésnapját, lapunk kiírása szerint még elég fiatal ahhoz, hogy a legkisebbek között fotózzuk. A szülinapi buli jól sikerült – mesélte az anyuka –, harminc vendéget fogadtak szentesi házukban. Mercédesz két tortát is kapott, rajta tűzijátékkal. Egy merinó gyapjú takaróval ajándékozták meg a szülei, a kislány azt mondta: nagyon jó meleg.

A testvérek sorában az első Kurucz Mária Sztella, aki imádja a kishúgát.
Nyeremények

Az Év babája verseny abszolút győztese az Apátfalvi Takarékszövetkezet százezer forintos takarékbetétkönyvét nyeri majd meg, a három korcsoport első három helyezettje pedig egy-egy PegPerego akkumulátoros kismotort vihet haza.  
Nagyon gyakran játszik vele együtt, sétál vele, megfürdeti. Mária Sztellának azért is fontos ez, mert előbb-utóbb ő is édesanya lesz, idejekorán megtanulja tehát, hogyan kell bánni egy kisgyerekkel. A hetedik osztályos nővér gondoskodását az ötödikes Kurucz Imike már kevésbé fogadja el, inkább ő is a kicsivel foglalkozik. A család kedvence igazán jó gyerek. A fotózásra egy kék színű fésűvel készült, időnként elbújt bájos-szégyenlősen. Mercédesz tavasszal iratkozik be az óvodába. Édesanyja azt szeretné, ha testvéreihez hasonlóan ő is a Petőfi-iskolába járna. A fivér és a nővér állítása szerint rendszeresen olvassa a Délvilágot, Imike először a viccet az utolsó oldalon, és főként a színes fényképek érdeklik.

Mária Sztella annak örül, ha ismerős arcokat fedezhet fel a lapokon. A nagyobbak úgy néznek kistestvérükre, mint legjobb játszópajtásukra. A délutáni fotózás a Délvilággal mint élményekkel teli program marad meg a család emlékezetében.

Még négy helyszínen fotózunk

Négy fotózási helyszínen várjuk még a következő napokban azokat a babákat, akiket még nem örökítettek meg fotós kollégáink. Ma délután 2 és 5 óra között Mórahalomra, az Aranyszöm rendezvényházba hozhatják szüleik a jelentkezőket az Év babája versenyre, holnap pedig Szegeden, a Szabadkai út 20. alatt található Sajtóházban tartunk pótfotózást déltől délután 5-ig. Az utolsó alkalom november 16-án, csütörtökön lesz: ekkor délután 2 és 5 óra között a csongrádi művelődési központban, illetve délután 1 és 4 óra között a kisteleki rendezvényházban várjuk a babákat és szüleiket.  



Továbbá:
Galambpiszok a belvárosban
Rablót keresnek a rendőrök
54 millióért eladó az Ofotért-üzlethelyiség
Jól bírták a maratoni ülést
Rendőrkézen az egyik mindszenti rabló