Kihasználatlan fórok Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-13 |

A férfi vízilabda OB I negyedik fordulójában csak megszorítani tudta a Legrand-Szentes az Újpestet, de pontot nem tudott szerezni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentes - Újpest 7-10
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Marjay, Petik.
Szentes: HORVÁTH T. – Torday 1, Jaksa 1, Németh D., Acsimov 1, Szabó T., VÍGH 2. Csere: Gábor 1, Papp, Baranyi 1, Döbrőssy, Józsa. Edző: Berki András.
Újpest: PELLE – Suti 2, Borsós, Sziklai, Szabó N., DEBRECZENI 3, Somogyi 1. Csere: Vörös, Olasz, Salamon 1, KOTSZIDISZ 2, Szabó Z. 1, Máthé. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 12/6. Ötméteresből: 1/0, ill. –.

Nem Horváthon múlt

A Szentesből Vígh Róbert is jól játszott, de a szép dolgok mellett ő azért hibákat is vétett. Horváth Tamás kapus viszont jó átlagot hozott, a kötelezők mellett három ziccert is védett, rajta múlt legkevésbé a Legrand veresége.

 
Bravúrra készült a sereghajtó Szentes a megfiatalodott Újpest ellen. A tervének végrehajtásától nem is állt messze, csakhogy ahhoz lényegesen jobb százalékban kellett volna kihasználni a fórokat, nem beszélve a Torday által elhibázott büntetőről. Különösen azért fájó a vereség, mert a helyzetek elpuskázásán kívül a játék összes elemében legalább egyenrangúak voltak a lilákkal. A vereség okait kutatva említhetnénk a játékvezetést is. A meccs során kétszer is akadt rá példa, hogy a bírók belefújtak a hazaiak teljesen szabályos találatába. A találkozó az utolsó negyedben dőlt el. Egygólos újpesti vezetésnél a vendégek kaptak két olyan kiállítást, amikor ott sem volt a labda, az előnyöket pedig kíméletlenül kihasználták. A másik oldalon meg fórban nem hogy gólt nem dobtak Acsimovék, még csak lövéssel sem tudták befejezni az akciót...

Berki András: – Ennyi gólhelyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.

További eredmények: Domino-BHSE–Vasas (egyben Szuperkupa is) 9–13(!), BVSC–Pécs 14–8, Neptun–OSC 11–12, Szolnok–FTC 8–10.