Ismét futtat a MÁV Hozzáadás a gyűjtőhöz
Három perc alatt kell átszállni Kiskunfélegyházánál

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-13 | Bíró Dániel

Decembertől három perc marad a kiskunfélegyházi átszállásra, ha valaki Csongrádról vagy Szentesről utazik Budapest felé. Megmarad a napi hat budapesti járat, de a hajnali vonat kivételével mindenütt felére csökkentik az átszállási időt, a csatlakozásokra pedig nem fognak várni a Szeged és a főváros között közlekedő IC-k. Bedő Tamás polgármester szerint nem ebben egyeztek meg a MÁV-val.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az idő szorításában. Fotó: Bíró Dániel
Úgy tűnik, Csongrád megint nem járt jól a vasúti menetrend megváltoztatásával. Két éve az intercity-járatok kiskunfélegyházi elérését tette lehetetlenné azzal a MÁV, hogy három perc átszállási időt hagyott a Csongrád felől érkezőknek, 2005 tavaszán a Kónyaszéknél megálló vonatok számát csökkentette háromról egyre. Az idei fityisz hasonlít a 2004-eshez, a módosítás ugyanis újfent az átszállási időt érinti, mégpedig úgy, hogy a társaság decembertől hatról három percre csökkenti azt.

Kivételt csak a Csongrádról 5.26-kor induló hajnali vonat jelent, azon az utasoknak 26 percük marad az átszállásra. Azoknak viszont, akik a 8.50-es, a 11.50-es, a 13.50-es, a 15.50-es vagy a 17.50-es, illetve péntekenként a 19.50-es indulást választják, Kiskunfélegyházán futniuk kell az IC-k után, azok ugyanis nem várják be a csatlakozásokat.

A hazafelé vezető út már nyugodtabb, hiszen mind a nyolc járat esetében hatperces átszállási időt kalkulált a vasúttársaság. Azoknak is kedvezni kívánt a MÁV, akik korán Csongrád felé indulnának: a fővárosból hajnali 4-kor induló szerelvénnyel – természetesen átszállással – már 7.11-re Csongrádon teremhet az ember.

– A visszafelé tartó járatok időzítésével nincs gondunk, de ami a Budapestre indulókat illeti, nem ebben állapodtunk meg a vasúttársasággal – mondta lapunknak Bedő Tamás. A csongrádi polgármester úgy emlékszik, legalább 5-7 perces átszállási időt kértek a tárgyalások során, és ezt jóváhagyták a MÁV illetékesei. – Próbára tenné a csongrádi utazóközönséget ez a változtatás, ezért mi az elkövetkező hetekben azon leszünk, hogy növeljék ezt az időkeretet az elfogadható szintre – tette hozzá.


Továbbá:
Biogáz híg trágyából
Hiszékenységi próba volt?
A fűtésen sokat spórolhatnának
Aszfaltozásra készülnek a torokban
Harmincmilliót adnak a halászházakért