Az egyik osztja, a másik közvetíti Hozzáadás a gyűjtőhöz
Sok jótékonysági akciót szerveznek Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-11 | Balázsi Irén

Sok jótékonysági akciót szerveznek Szentesen a karácsonyi ünnepek előtt. Kudarcot vallottak ugyanis a korábbi próbálkozások az összefogásra a rászorulók érdekében, így anyagi támogatás reményében jó páran kopogtatnak ezekben a napokban is a cégekhez, vállalkozókhoz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Vöröskereszt területi szervezetének titkára, Agócs Lászlóné a karácsonyi jótékonysági akciókkal kapcsolatban azt mondta lapunknak: régebben volt olyan kezdeményezés, hogy együtt gyűjtsenek a civil szervezetek és Ollai Istvánné független képviselő a nehéz sorsú családoknak az ünnepekre. Ebből azonban nem lett semmi. Agócsné szerint az a gond, hogy nem hangolják össze a humanitárius akciókat, ezért fordulhat elő: egy-egy család több helyről is kap ajándékot, a másik meg nem, pedig az is rászoruló. A titkár azt tapasztalta az egyik cégnél, hogy aznap már ő volt a hatodik, aki anyagi támogatásért kopogtatott a szegények érdekében. Ezzel együtt úgy van vele: nem baj, hogy ennyien gyűjtenek, mert a vállalkozók szinte mindenkinek segítenek. A Vöröskereszt vezetője mindenesetre hálás a cégeknek, mert hozzájárulnak a jótékonysági akciójukhoz, és ez országosan is példamutató. Azt ellenben nem tartja jónak, hogy az adományok gyűjtése közben bírálják egymást a szervezők.

A független helyhatósági képviselő, Ollai Istvánné egyedül szervezi kilencedik éve a jótékonysági gálaműsort és gyűjtést a szegény gyerekek javára. Lapunk érdeklődésére azt mondta: nem fog össze senkivel, „nem lesz senkinek sem a csicskása". Hozzátette: az évek során azt tapasztalta, neki azért adnak támogatást a vállalkozók, mert nem követelőzik, s ha kap segítséget, mindig levélben köszöni azt meg. Csak egyszer fordult elő, hogy valaki elutasította, abba a házba nem megy be többször. A rászorulók nevét a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályáról kéri el a képviselő, s így azok között osztja ki az élelmiszercsomagokat, akik valóban szűkölködnek. Ollainé elmondta: öten voltak testvérek, és karácsonykor az édesanyjuk fenyőágat vitt haza, és a gallyra akasztott néhány kockacukrot. Akkor ő megfogadta, hogy felnőttként segíteni fog a szegényeknek. Teszi ezt mindaddig, amíg nem kényszerítik arra, hogy a civilekkel együtt szervezze a humanitárius akciót.

A Szabadidős SK Léhi Gábor elnök vezetésével 1989 óta gyűjt a rászorulóknak a karácsonyi ünnepek előtt. – Tíz éve mondom, hogy össze kellene fogni – állította, hozzátéve: csak egy akcióra lenne szükség. Ők nem nyilvános rendezvényeken adják át az ajándékot a rászorulóknak, hanem házhoz szállítják.


Továbbá:
Geönczeöl és Kovács hamarosan megtudja
Csodadaru emeli az Uzsgyit
Lefokozzák a szentesi dandárt
Meghalt egy motoros Szentesen
Rejtélyek Koncz Judit ügyében