Geönczeöl és Kovács hamarosan megtudja Hozzáadás a gyűjtőhöz
A köztársasági elnök már döntött a kegyelmi kérvényről

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-11 | Blahó Gabriella

Megérkezett a köztársasági elnök válasza a Szegedi Városi Bíróságra: az irat tartalmazza az államfő döntését a két szentesi orvos kegyelmi kérvényéről. A törvény szerint először az érintettek tudhatják meg, kaptak-e a kegyelmet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Korábban jogerősen börtönbüntetésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság dr. Geönczeöl Tibort és dr. Kovács Ágnest (képeinken). A szentesi kórház baleseti sebésze és volt igazgatója kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz. Az iratot a jogszabályban meghatározott rend szerint a Szegedi Városi Bíróság továbbította az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumba, onnan került a köztársasági elnökhöz. Sólyom László döntését az igazságügy-miniszter ellenjegyezte. Petrétei József korábban engedélyt adott arra, hogy a két orvos a kegyelmi eljárás végéig ne kezdje meg börtönbüntetésének letöltését. Így mindketten most is otthonukban várják ügyükben az utolsó levelet.

Tegnap megtudtuk: a minisztériumból a válasz a Szegedi Városi Bírósághoz került – e szerv feladata az elítéltek tudomására hozni az államfő döntését. Bálind Attila elnök hangsúlyozta: a kegyelmi eljárásról szóló törvény szerint a határozat tartalmáról kizárólag a kérvényező adhat tájékoztatást.

A két szentesi orvos várhatóan a jövő hét elején tudja meg, hogyan döntött a köztársasági elnök. Mindketten felfokozott hangulatban várják az értesítést, és bíznak a kegyelemben.


Továbbá:
Csodadaru emeli az Uzsgyit
Az egyik osztja, a másik közvetíti
Lefokozzák a szentesi dandárt
Meghalt egy motoros Szentesen
Rejtélyek Koncz Judit ügyében