Mentálisan ki az erősebb? Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nagy csaták, remek pólómeccsek Csongrád megyében

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-10 | Szélpál László

Mindhárom Csongrád megyei élvonalbeli vízilabdacsapat hazai medencében kísérli meg holnap a bajnoki pontok megszerzését. A férfiaknál a Szeged Beton rangadón fogadja az Egert, az eddig pont nélkül álló Legrand-Szentes az Újpesttel csap össze, míg a nőknél a Hungerit-Top Cop Security-Szentes az új évezred legeredményesebb együttesét, a Dunaújvárosi Főiskolát látja vendégül.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Szeged Beton VE - Eger: holnap 18:00

Érdekes bajnoki sorsolást hoztak össze a szövetség korifeusai. A LEN-kupa nyolcaddöntőre készülő Szeged Beton férfi gárdája például egymás után a legjobbakkal mérte, illetve méri össze a tudását. A címvédő Domino után következett az ezüstérmes Vasas, holnap este 6 órától pedig a harmadik helyen zárt, az Euroligában a főtáblára jutott Eger teszi tiszteletét az újszegedi sportuszodában.

– Hallottam, hogy többen is sorsdöntőnek titulálják a szombati találkozót – jegyezte meg Gyöngyösi András, a Szeged trénere. – Ezzel nem értek egyet, ez még csak a negyedik meccsünk lesz a bajnokságban, de az tény, fontos pontok várnak elosztásra. A héten Szamardzsics, Lehmann, Barát és Baksa is sérüléssel bajlódott, de bízom benne, az Eger ellen valamennyiükre számíthatok.

A betonosok legutóbbi tétmérkőzése (LEN-kupa, 2. selejtezőkör) nem sikerült: az orosz Kazanytól 17–8-ra kikaptak.
– Két-három napnak kellett eltelnie ahhoz, hogy túltegyem magam a gyenge teljesítményen, úgyhogy most eltekintettem attól, hogy videón elemezzem a történteket. Inkább az Eger–Vasas kupameccset veséztem ki. Remek gárda a hevesi, de ez nem jelenti azt, hogy ne nyerhetnénk. Sok függ attól, melyik csapat alkalmazkodik jobban a játékvezetői stílushoz. A sok kiállítás az Egernek, a kevesebb viszont nekünk kedvez.

A rivális lefordulásaira is nagyon kell figyelnünk. Megfelelő koncentrálással, határtalan győzni akarással, a fórok jó százalékban való értékesítésével, fegyelmezett védekezéssel itthon tarthatjuk a két pontot. Az ilyen találkozókon derül ki igazán, ki milyen sportember.

Legrand-Szentes - Újpest: holnap 18:00

Három forduló lement, de még nem szerzett pontot a Legrand-Szentes férfi pólócsapata. Az lenne csoda, ha gyűjtött volna, ugyanis, a Dominóval, a Vasassal és az Egerrel játszottak eddig Horváth Tamásék. A holnapi (18 óra) vetélytárs, az Újpest is erős gárda, de azért mégiscsak más kategóriába tartozik, mint a fentebb említett trió.

– Már többször kijelentettem, számunkra csak most kezdődik a pontvadászat – mondta Berki András edző, akinek sokat javult az arcüreggyulladása, így visszatérhetett legénységéhez. – Az Újpest elleni ütközetünket háromesélyesnek gondolom. Tavaly óta rengeteget változott a keretük, sok a fiatal, akik a nemzetközi porondon szerezhettek rutint. A mérkőzése érdekessége, hogy a lilák meghatározó játékosai – Somogyi Balázs, Szabó Nándor és Vörös Viktor – mind tőlünk kerültek a fővárosi együttesbe. Döntő momentuma lehet az összecsapásnak, hogy őket miként tudjuk semlegesíteni. Meglepetésre készülünk, az előjelek biztatóak, a szolnoki edzőmeccsen kifejezetten jól ment a játék.

Hungerit-Szentes - Dunaújváros: holnap 18:00

Fogadkoznak a Hungerit-Szentesi VK női pólósai, most aztán (kezdés: holnap 16 óra) elkapják a 2000-től zsinórban hat bajnoki címet nyert Dunaújvárosi Főiskolát.
– Nagyon készülünk, a napi edzések mellett, többször is elemeztük a Duna-partiak produkcióját – árulta el Kocsis István, a Kurca-partiak trénere. – Valószínűleg kemény lesz a játék, erre gyakoroltunk a Bertók SC Szentes OB I/B-s férficsapata elleni kétkapuzáskor. Az lehet szombaton a döntő, hogy mentálisan melyik gárda játékosai lesznek jobb állapotban. A két gárda első, újvárosi meccsét a hazaiak 12–11-re megnyerték, azon úgy vettem észre, csapatként mi jobban funkcionáltunk. Nyerni akarunk!