Szárad a medence, árad a meleg a kabinokban Hozzáadás a gyűjtőhöz
Huszonötmilliót költöttek a szentesi strandra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-09 | Blahó Gabriella

A szentesi strandra újabb huszonötmilliót költött az önkormányzat. Most már van fűtés a kabinokban, hamarosan kész lesz a tanmedence burkolata is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egyelőre nincs víz a tanmedencében. November végén lehet úszni. Fotó: Blahó Gabriella
Szentesen lassan befejezik a ligeti fürdő hiányosságainak pótlását, pályázati forrásból most újabb huszonötmilliót költ az önkormányzat a korszerűsítésre. A beruházás idején elmaradt a fűtési rendszer kiépítése a kabinokban, most azonban elkészült. A strand területén hatvannégy, külön bérelhető öltözőbe építettek fűtőcsöveket, így most már télen is kellemes meleg árad ezekben a helyiségekben. A bérlők igénye volt ez, hiszen a törzsvendégek, a sportolók a hideg évszakban is látogatják a strandot. Tavaly télen még megfagytak a fürdőnadrágok a kabinokban.

A fűtés kiépítésével egy időben a sportközpont vezetésének felkérésére a Zsoldos szakközépiskola diákjai ki is festik a belső tereket szakmai gyakorlat keretében. Ezért cserébe az iskola egy kabinbérletet kap. A fűtés természetes a szolgáltatások sorában, ezért a kabinok bérleti díjában ez nem jelent külön emelést – tudtuk meg Tomcsányi Ferenctől. A sportközpont igazgatója azt mondta: a következő évre érvényes árakat majd a képviselő-testület határozza meg a költségvetési rendelet tárgyalásakor.

Járdányi szélességben építettek padlófűtést közvetlenül a tanmedence mellett – itt is árad a meleg. A burkolók kellemes hőmérsékletben dolgozhatnak. A 25 méteres medence 30 évvel ezelőtt épült, azóta bizony alaposan elhasználódott, kisebb kráterek keletkeztek alatta. Sok helyen volt eltörve a csempe, ezért időben tovább halogatni nem lehetett a felújítást. A kék csempékkel fedett medencebelsőben a víz feltehetően szintén kéket mutat majd, melyet a lépcső felől alulról meg is világítanak. Kifejezetten hangulatossá válik a fürdőnek ez a része – véli Tomcsányi. A medence november közepén kész lesz, de a száradásra is kell idő, ezért várhatóan a hónap végén lehet csak lubickolni.


Továbbá:
Gullay Mihály még ma is repül
Füstbe ment mágocsi terv?
Csúszik a szentesi templomfelújítás
Kétmilliárdba kerülne a Petőfi Szálló felújítása
Apjánál marad Szentesen Diána