Helyi sport
Nyomtat
Controll Szeged
Ablak bezárása
Döntetlet játszott az Első Beton a megyei rangadón
Munkatársunktól   2006 november 06, hétfő  
Legrand-Metalcom Szentes - Első Beton Szeged meccsén kiélezett csatát, forrongó indulatokat, színvonalas játékot és azonos leosztásban négy gólt láthattak a nézők.

A futsal NB I. hetedik fordulójában a Legrand-Metalcom Szentes az Első Beton Szeged gárdáját látta vendégül. Ez a mérkőzés különleges hangulatban zajlik a táblázaton elfoglalt helyezéstől függetlenül is, ráadásul most mindkét gárda a dobogóra pályázik.
A nézők ezúttal sem jártak rosszul. Parázs, kiélezett csatát, forrongó indulatokat, színvonalas játékot és négy gólt láthattak azonos leosztásban.

Legrand-MetalCom Szentes - Első Beton Szeged
2-2 (1-1)

NB I-es futsal mérkőzés, 7. forduló
Szentes, Városi Sportcsarnok, 300 néző

Vezette: Némethi Attila, Guta János, Szabó József

Legrand- MetalCom Szentes: Kovács - Keller, Kazán, Szarvas, Erhardt. Csere: Bíró - Koncz, Bázs, Kerepeczky, Ábel, Labádi, Szabó. Játékos-edző: Koncz Zsolt

Első Beton Szeged: Halász - Csúri, Németh, Juhász, Szentágotai. Csere: Tihanyi - Puskás, Kovács, K. Tóth, Bullás, Tóth A., Rácz. Edző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Koncz, Szarvas ill. Puskás, Juhász
Sárga lap: Erhardt ill. Juhász
Kiállítva: Ábel ill. Rácz

A mérkőzés előtt a hazaiak játékosát, Jerneit köszöntötték 100. első osztályú mérkőzésének apropóján.
A találkozó elején a szegedi gárda vette fel gyorsabban a ritmust. Sok mozgással és pontos passzokkal kényszerítették védekezésre a hazaiakat. A mezőnyfölénynek viszonylag hamar meg is lett az eredménye, hiszen a harmadik percben Puskás Csaba találatával a vezetést is megszerezték.
Nem sokat változott a játék képe a gól után sem. A szentesiek masszív védekezésből induló gyors kontrákkal operáltak, de ekkor még nem sok sikerrel. A betonosok egymás után alakították- és hagyták ki helyzeteiket.
A játékrész felénél egy kapitális hibát kihasználva Koncz Zsolt egalizálta az eredményt, mely a szünetig már nem változott.
A második félidőben ismét bekezdett a beton. Már az első percben Bíró kapujában táncolt a labda Juhász Imre lövését követően.
Ismét az első játékrészből már ismerős forgatókönyv alapján folytatódott a mérkőzés. Kimaradt helyzetek az egyik oldalon, gól a másikon. Egy szögletvariációt követően Szarvas Zsolt érkezett a hosszú kapufánál, és némi szerencsével Halász fölött a kapuba pattintotta a labdát.
A gól után paprikássá vált a hangulat. Egy összecsapást követően Ábel és Rácz kakaskodni kezdett, melyből tömegjelenet alakult ki. A vége az lett, hogy mindketten idő előtt mehettek zuhanyozni.
Összességében igazságosnak mondható döntetlen született. A hazaiak jobban gazdálkodtak helyzeteikkel, határozottabbak voltak a kapu előtt, míg a szegediek hiába irányították a játékot a mérkőzés nagy részében, a gólok számában nem tudtak Konczék fölé kerekedni.

Szentágotai Szabolcs

Ablak bezárása