Edzeni nem szeret, játszani viszont imád Hozzáadás a gyűjtőhöz
A legutóbbi siker letéteményese Szremkó Krisztina volt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-07 | Szélpál László

A Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata az elmúlt hétvégén 15–4-re legyőzte a BVSC-t. A gólzáporos siker legfőbb letéteményese Szremkó Krisztina volt, aki hat találatával a mezőny fölé nőtt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szremkó Krisztinát (elöl) még mindig nehéz tartani. Fotó: Vidovics Ferenc
Úgy pólózott, mint fénykorában, pedig már bőven a „harmadik iksz" fölött jár. Bejátszotta az egész medencét, labdát szerzett, irányított, nem mellesleg pedig hat gólt is szerzett. És azt se felejtsük el, végig ott volt a vízben.

– Valószínűleg azért nem cserélt le az edzőm, mert látta rajtam, van kedvem játszani – magyarázta Szremkó Krisztina. – Ebben a korban akkor játszik jól az ember, ha van hozzá kedve. Most tényleg volt. Edzeni viszont már nem szeretek, hideg van, sötét van, meg hát a monotónia: már 30 éve járok uszodába... Évek óta megfogadom télen, ez az utolsó idényem, a nyáron befejezem. Aztán eljön a nyár, meleg van, süt a nap, ilyenkor mindig akad olyan valaki, aki rábeszél a folytatásra. Mit csináljak, még mindig imádok pólózni.

Most nyerhetnek

Hat éve folyamatosan készülnek arra a szentesiek, hogy végre legyőzzék a Dunaújvárost. Egyszer sem sikerült. Szombaton (16 óra, ligeti uszoda) talán összejön az áhított siker.
– Az elmúlt hetekben háromszor csaptunk össze a Duna-partiakkal. A Magyar Kupában nem volt esélyünk ellenük, ám a bajnokin, ráadásul idegenben csak egy góllal kaptunk ki. Most fordulhat a kocka – bizakodott Kriszta, aki másodállásban a '94-es születésű szentesi fiú pólócsapatnak a trénere.

Az uszoda környékén csak „Szuszinak" becézett klasszistól megkérdeztük, mikor dobott legutóbb hat gólt?
– Nem vagyok valami nagy statisztikus, úgy hogy nem tudok a kérdésre válaszolni. A csúcsomra viszont emlékszem, jó pár évvel ezelőtt a Kecskemét kapuját nyolcszor vettem be. Akkoriban még centerként igyekeztem megkeseríteni a bekkek életét, most hogy érkezett hozzánk az ukrán lány, Kotova, kikerültem a tűzvonalból, hátrább játszom.

Több mint tíz éven át volt tagja a válogatottnak. Nyert vb-t, Eb-t, Világkupát. Őt egyáltalán nem lepte meg, hogy a közelmúltban lemondott a februárban kinevezett új szövetségi kapitány, Szilágyi Péter.

– Nem jött ki a lányokkal, összeveszett segítőjével, Petrovics Mátyással. Így nézve a belgrádi bronzérem nem is olyan rossz eredmény, csak hát a szakma pontosan tudja, Stieber Merciéknek nyerniük kellett volna. Hozzám is eljutottak a „zuhanyhíradó" hírei, ebből azt hallani, hogy Godova Gábor kezébe kerül majd a marsallbot.