Több ezren keresték fel a sírkerteket Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Emlékezők a temetőkben

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-02 | Blahó Gabriella

Szentesen ezrek látogattak el hozzátartozóik végső nyughelyére tegnap. A város nyolc temetőjében pihennek halottak. A legtöbben a katolikus sírkerteket látogatták. Kora reggeltől késő estig tárva volt a temetők kapuja. Mindenhol mécsesek, gyertyák világítottak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nyílnak a virágok a szentesi Kálvária temetőben. Fotó: Tésik Attila
Csípős hideg, derengő köd, dermesztő november. A halottaikra emlékezők csendes jelenléte a temetőkben természetes, hangtalan és megbékélő. Szentesen több ezren keresték fel a sírkerteket. Mintha a kocsival érkezők is rendezettebben parkoltak volna, mint más napokon. A katolikusok Kálvária-dombjának közelében anyókák törölgették a szemüket kendőbe burkolózva a sírok mellett, a gyerekek egy kicsit hangosabban és kevésbé szomorúan futkároztak a dombon. A szülők komoly arccal már a másnapi teendőkre gondolva álldogáltak a nyughelyeknél, és a virágokat rendezgették a sírokon.

Sokan sokáig állnak a sírok szélén a dermesztő hidegben, még gyújtanak egy mécsest. A temető világít az éjszakában. A „világ" egyedül magyarul jelenti világunkat és a Fényt egyszerre. A szentesi Kálvária temetőben suttogva szóltak, akik szóltak, és a befelé fordulásról árulkodó tekintettel néztek csak futólag egymásra az emlékezők. Ezen a napon mindenki saját halottjára gondol.


Továbbá:
A Páhi család kálváriája
Beiktatták az új református lelkészt Szentesen
Öt évig nem viszik el a profitot Szentesről
Mészárosné Erzsike néni lakást kapott
Randevú partnereinkkel