Elismerés a szentesi Kispál főorvoséknak Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szimpózium a volt megyeházán

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-21 |

A szentesi kórházban 30 évvel ezelőtt kezdődött szinte elsőként a vidéki egészségügyi intézmények közül a betegek kemoterápiás kezelése, és tíz esztendeje működik önálló klinikai onkológiai osztály. Ebből az alkalomból rendeztek tegnap a volt megyeházán szimpóziumot a Szegedi Akadémiai Bizottság szakgrémiumával.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi kórházban 30 évvel ezelőtt kezdődött szinte elsőként a vidéki egészségügyi intézmények közül a betegek kemoterápiás kezelése, és tíz esztendeje működik önálló klinikai onkológiai osztály. Ebből az alkalomból rendeztek tegnap a volt megyeházán szimpóziumot a Szegedi Akadémiai Bizottság szakgrémiumával. Szirbik Imre polgármester köszöntőjében bevallotta: civilként megretten, ha meghallja azt a szót, hogy rák, mert az egyenlőnek tűnik a halálos ítélettel. Ezért minden tisztelete azoké az orvosoké és szakdolgozóké, akik lelki támaszt is nyújtanak a betegeknek.
Gervain Mihály, az akadémiai bizottság onkológiai munkabizottságának alelnöke méltatta dr. Kispál Mihály főorvos érdemeit, hiszen az ő vezetésével betöltötte hivatását az osztály. Minden támogatást megadnak majd dr. Kispál Mihály Csaba osztályvezető főorvosnak is, aki az édesapjától átvette tavaly a stafétabotot. Mint elhangzott: Kispál Mihály főorvos munkássága mindenki számára irányt mutat és példaként szolgál.


Továbbá:
Külön emlékezett a két oldal Szentesen
Hét és fél milliót nyert
Kettő a kopjafa Szentesen
Már nem taníthat az alpolgármester
Huzavona a szentesi kopjafával