Leesnek az utasok az orosz vonatról Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nincs lenyitva az Uzsgyik alsó lépcsője

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-05 | Korom András

Szerdán a vásárhelyi nagyállomáson, korábban pedig Székkutason esett le egy asszony az új orosz motorvonatról. Az ok: a járműveknek nincs lenyitva a legalsó lépcsője. A hibát a vasutasok már jelezték, mindeddig eredménytelenül.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mezei néni az eset után órákig csak így tudott ülni. Fotó: Korom András
Már Szikáncson is nehezen szállt fel a Vásárhely felé induló sínbuszra, azaz, az új orosz motorvonatra a helybeli Mezei Jánosné. A nehézséget az okozta, hogy nem volt lenyitva az Uzsgyi legalsó lépcsője. Mondja, nem ő volt az egyetlen, aki csak segítséggel jutott a vagonba, őt az ismerősök tolták föl, egy babakocsit pedig négyen emeltek be a szerelvénybe.

Mezeiné gondjai folytatódtak a vásárhelyi nagyállomáson is, ahol a leszálláshoz készülődött. A 75 esztendős asszony csak a szerencséjének, s a mögötte állónak köszönheti, hogy nem terült el a vágányok melletti peronon, ugyanis egyszerűen nem ért le a lába a lépcsőfokról a földre.

Zuhanása közben így is alaposan beverte a lábszárát és a lábfejét a lépcső vasába. A vonatról nem hiányzott pedig az alsó lépcsőfok, csak az nincs lenyitva.

Kiss Ernő állomásfőnök lapunknak elmondta: az Uzsgyikra, azaz az új orosz motorvonatokra nagyon sokan panaszkodtak emiatt. Ő is többször jelezte már a hibát a feletteseinek, ám nem történt még eddig semmi. Nemrégiben Székkutason esett le egy asszony, szintén azért, mert hiányzott a legutolsó lépcsőfok.