Bor- és zöldség kavalkád Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-30 | Balázsi Irén

Kevesebb termelő hozta el portékáit a korábbi évekhez képest a szentesi Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában tegnap megnyílt kiállításra, de a standok igényesek. A diákok asztaldíszítésből jól vizsgáztak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A magyar bor és gasztronómia évében kevesebb kiállító jött el Szentesre  Fotó: Vidovics Ferenc
A Kertmagyarország felé elnevezésű kiállítást a magyar bor és gasztronómia éve jegyében rendezték meg tegnap a szentesi Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában. Az intézmény a portékák és a vásárlók eme őszi seregszemléjével tizenöt éves hagyományt ápol.

Lászlóné Varga Zsuzsanna igazgató elmondása szerint ez a mostani bemutató csak 14. a sorban, mert tavaly építkezés volt az épületben, és azért maradt el a szakmai program. A tegnapi megnyitón a jó hangulatról a Magyar Imre vezette szegvári Dobbantó néptáncegyüttes tehetséges fiataljai gondoskodtak, nagy tapsot is kaptak ezért a vásári néptől. Akárcsak azok a diákok, akik eredményesen szerepeltek az asztaldíszítési versenyen. A terítékről nem maradt el a finom nedű sem, erről meggyőződhetnek mindazok, akik ma délelőtt 10 és délután 6 óra között felkeresik a kiállítást. A megméretésen első helyezést ért el Sasfalvi Mariann, második lett Bánfi Anikó, harmadik pedig Nagy Péter. Ők hárman képviselik majd az iskolát az országos erőpróbán.

A megnyitón elhangzott: Szentes Magyarország és Európa egyik kertészeti központja. Ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen termékek kelendők a piacon. A hajtatott zöldségtermesztés hazájában mindenesetre van mire büszkének lenni. Az iskolában tárlatot is rendeztek az európai hírű növénynemesítő, Szalva Péter akadémikus emlékére.

Az ünnepségen részt vett a szakképzési intézményt fenntartó Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérim vezető főtanácsosa, Domonkos Sándor, aki beszéd helyett ennyit mondott: „Jöjjenek velünk, és nézzük meg a kiállítást!" A bemutató a helybeliekben némi csalódást okozhatott, mert a korábbi évekhez viszonyítva jóval kevesebb termelő hozta el jó minőségű portékáját.


Továbbá:
Koszta Józsefet ünneplik Szentesen
DNS-minta a kézigránátról
Diána továbbra is az apánál marad
A hazugság is szóba kerül a vitákban
Fenn maradtak a pálmák