Mégis maradnak a szentesi molinók Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az MSZP nem fellebbez a döntés ellen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-28 | Balázsi Irén

Nem kell leszednie a molinókat a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesületnek a területi választási bizottság határozata alapján. Az MSZP nem fellebbez a döntés ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A területi választási bizottság megváltoztatta a szentesi helyi választási bizottság határozatát, így a pálmás logójú Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesületnek (SZSZFE) nem kell leszednie a molinóit.

Korábban megírtuk: az MSZP helyi szervezete nevében Demeter Attila elnök kifogást nyújtott be a helyi választási bizottsághoz, mert szerintük a civil szervezet megsértette a szeptember 5-én írásban rögzített, háromoldalú egyezséget, amely a politikai hirdetések kifeszítésére alkalmas helyek felosztásáról szólt. Ennek értelmében a jelölőszervezeteknek a város három-három pontján lehetett kitenni molinóikat, ám az SZSZFE öt transzparenssel jelent meg a közterületen.

A területi választási bizottság – mint a határozatban szerepel – „észlelte a megállapodás megsértését", de nem kötelezte az egyesületet, hogy szedje le a hirdetéseit. A SZSZFE elnöke, Horváth István elmondta: megnyugvással vették tudomásul, hogy a molinóügyben hozott területi választási bizottsági határozat megegyezik az ő álláspontjukkal, miszerint a jogszabálysértés ténye – jogszabály hiányában – nem állapítható meg.

Demeter Attila érdeklődésünkre csupán annyit közölt, hogy nem fellebbeznek a döntés ellen a megyei bíróságnál. A Fidesz kampányfőnöke, Kozák János úgy fogalmazott: továbbra is az a véleményük, hogy az egyesület molinóinak kifeszítése nem volt szerencsés, mert a három jelölőszervezetnek egyensúlyban kellett volna megjelennie a kampányban.


Továbbá:
DNS-minta a kézigránátról
Diána továbbra is az apánál marad
Nyolcan szállnak ringbe
Kábeltévés foghíjak
Jelöltek a szorítóban - Szentes