Atomrobbanás vár a tűzoltókra Dániában Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nemzetközi versenyen képviselik Magyarországot a szentesiek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-13 | Blahó Gabriella

Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság a szentesieket kérte fel egy nemzetközi gyakorlaton való részvételre. A hazai szakmai versenyek győzteseinek egy színlelt atomrobbanás, illetve terrorcselekmények közepette kell elvégezniük a versenyfeladatot Dániában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
A régi és az újonnan csatlakozó uniós tagországok katasztrófavédelmi munkáját igyekszik összehangolni az a nemzetközi gyakorlat, melyre a szentesi tűzoltókat hívták meg. Az országos szakmai versenyeken egyéniben és csapatban többször első helyet szerzett legénység számára megtiszteltetés a nemzetközi részvétel, ugyanakkor komoly kihívás is.

Dániában és Svédországban zajlik a gyakorlat, ahol újszerű feladatok állnak előttük. Szentesen nincs alkalmuk kipróbálni, mi a teendő atomrobbanáskor, repülőgép-eltérítés esetén, vagy ha vonatból veszélyes anyag kerül a környezetbe. Minderre módjuk lesz szeptember végén, hiszen a nemzetközi gyakorlaton.

Az utazás előtt gyakoroltak már Ferihegyen és Pakson az ottani kollégák segítségével, így szereztek már tapasztalatokat. „Bízom benne, hogy nem vallunk szégyent" – mondta Kajtár István parancsnok. Az alezredes arról tájékoztatott, hogy egy raj elutazik a jövő héten, de maradnak a laktanyában kollégák. Ha a városban tűz támad, nem kerülnek bajba a szentesiek.

Az csapatot az országos szervezet munkatársa, Szűcs Tamás alezredes vezeti, a parancsnok is velük megy. Kálmán Rajmund, Vida-Szűcs Sándor, Bölcskei-Molnár Zoltán, Tóth Zoltán, Tóth Csaba és Mészáros Tamás egy fecskendőkocsival, versenyképes tudással és sok bátorsággal kel útra.


Továbbá:
A Tesco leverte az üzemanyagárakat
Nem öntheti el Szentest a szennyvíz
A második emeletre költözik a sebészet
Rotarys kormányzó járt Csongrád megyében
Termékdíjat kapott a szentesi paprika