A Tesco leverte az üzemanyagárakat Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szentesen a legolcsóbb az üzemanyag a megyében

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-13 | Balázsi Irén

A Tesco egy hónapja nyílt szentesi töltőállomása a többi szolgáltatót is árcsökkentésre késztette. A megye nagyobb városai közül tegnap a Kurca-parti településen kínálták a legolcsóbban az üzemanyagot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem volt nagy a forgalom tegnap a Tesco szentesi benzinkútjánál. Ez összefügghet azzal, hogy a híradások szerdától további árcsökkentésről szóltak. Az angol multinacionális cég töltőállomásán tankolt délelőtt a szentesi Juhász István. Lapunk érdeklődésére azt mondta: örül, hogy egy hónappal ezelőtt megnyílt a Tesco-kút, mert olcsóbb lett az üzemanyag a városban. A férfi előbb bevásárolt az áruházban, aztán ment a benzinkúthoz, így egy helyen elintézett mindent. Bevallása szerint két autója van, s a Tescónál 10-15 ezer forintot takarított meg a kút átadása óta.

A szegvári Balogh György korábban hallott arról, hogy az angol multi megjelenésével csökkentek Szentesen az üzemanyagárak. Ennek ellenére csak tegnap volt először a Tesco benzinkútjánál, mert most egyéb dolga is akadt a városban. Különben pedig úgy van vele, hogy csak a tankolásért nem fog Szentesre utazni.

Drága a megyeszékhely

Szegeden még nincs töltőállomása a Tescónak, Csongrádon pedig még áruház sincs. Szegeden tegnap a Mol és a Shell is 289 forint 90 fillért kért mind a 95-ös benzin, mind a gázolaj literéért. A csongrádi Mol-kútnál 95-öst 286 forint 90 fillérért, gázolajat pedig 283 forint 90 fillérért lehetett tankolni. Az Agipnál is ugyanennyibe került a benzin és a gázolaj.

Szin Imre, a Reál helyi ügyvezetője szerint a multi megmozgatta a versenytársakat, s a többi társaság is csökkentette az árakat. Elmondta: ő hűséges típus, kitart a Shell mellett – nemcsak magánemberként, hanem a cégük is ott szerzi be az üzemanyagot. Tapasztalata szerint ugyanis annál a kútnál pluszszolgáltatásokat kap, és ezekkel hosszú távon jobban jár. Az ottani kútnál tegnap a 95-ös oktánszámú benzin litere 277 forint 90 fillér forint volt, a gázolajé pedig 281 forint 90 fillér. Ugyanennyiért árulta az üzemanyagot a Mol is. A szentesi Tescónál az előbbi 276 forintba került, a gázolajat pedig 280 forintért adták.

Nem sokkal a szentesi töltőállomás előtt nyílt meg Makón a Tesco-kút. Az ottani árak tegnap alig tértek el a szentesiektől. A Shell makói töltőállomásán a 95-ös literéért 278 forint 90 fillért kértek, míg a gázolajért egy forinttal többet. Az ottani OMV-nél mindkét üzemanyag 279 forint 90 fillérbe került. Hódmezővásárhelyen tavaly novemberben adta át a Tesco a benzinkútját. A makói és a szentesi állomás megnyitásáig Vásárhelyen volt a legolcsóbb az üzemanyag, mert a többi társaság is csökkentette az árait. A Tesco vásárhelyi állomásán tegnap a szentesihez hasonló áron kínálták a benzint és a gázolajat. A vásárhelyi Szántó Kovács János utcai Mol-kútnál viszont már 289 forint 90 fillér volt a 95-ös benzin és a gázolaj litere. A Shellnél is ugyanannyiba került a 95-ös, a gázolaj pedig egy forinttal kevesebbe. Lapunk információja szerint mától szinte valamennyi társaság csökkenti az árakat.


Továbbá:
A második emeletre költözik a sebészet
Froman ellen indul Fromanné Árpádhalmon
Levél Sólyom hivatalától
A gátra viszik a szentesi tiszai strandot
Felfüggesztették az eljárást a Petőfi Szálló ügyében