A második emeletre költözik a sebészet Hozzáadás a gyűjtőhöz
Várják a tetőfelújítást a szentesi rendelőintézetben

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-12 | Balázsi Irén

A szentesi rendelőintézetben a földszintről a második emeletre költözik a sebészeti szakrendelő szeptember közepén. Erre azért van szükség, mert a kórházban lévő szájsebészetnek ott alakítják majd ki a helyet egy hatályos rendelet értelmében.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A sebészeti szakrendelő helyére a szájsebészet kerül majd. Fotó: Tésik Attila
Változások lesznek a következő hónapokban a szentesi rendelőintézetben. Eddig a pácienseket a földszinti sebészeti szakrendelőben látták el, de az felköltözik a második emeletre az urológia mellé. Földesi Irén igazgató tájékoztatása szerint szeptember 18-ától már az új helyen látják el a betegeket. A mozgásukban korlátozottak a portás segítségét kérjék, akinek liftkezelői engedélye is van. A sebészeti szakrendelőben működik majd – az eddigiekhez hasonlóan – az érsebészet és az emlőbizottság is a megszokott időben. A sebészeten továbbra is reggel fél 8-tól délután fél 2-ig lesz rendelés, az emlőbizottságnál hétfőn 2 órától, az érsebészeti szakrendelőben kedden ugyancsak 2-től várják a betegeket.

A költözködést különben az indokolja, hogy egy vonatkozó előírás szerint a fekvő és a járó betegek ellátása nem történhet egy helyen. Jelenleg ugyanis a szájsebészet a kórház traumatológiai osztályának épületében van, ezért a rendelőintézet földszintjén teremtik meg a szájsebészeti szakrendelő és műtő működési feltételeit. A tervek szerint ezzel 2007. január elsejére készülnek el.

Az urológiai és a sebészeti szakrendelés azonban nagyobb területet igényelne a kor követelményei szerint. Ezért a szeptember közepétől esedékes változást ideiglenesnek tervezik az egészségügyi intézmény vezetői. Annál is inkább, mivel nagyon várják már a rendelőintézet felújítását, amelyet a tavaly októberi csőtörés okozta beázás is indokol.

Korábban beszámoltunk arról lapunkban, hogy az önkormányzat pályázaton nyert forrást az épület korszerűsítésére, amely több ütemben valósul meg. A mintegy kétszázmillió forintos beruházás a tetőszerkezet rendbetételével kezdődik, és újabb szintet is emelnek rá. E munkákra már kiírta a polgármesteri hivatal a közbeszerzési pályázatot, s az eljárás befejezése után nekiláthat a nyertes cég a kivitelezéshez. Az elképzelések szerint a tetőtérben alakítják majd ki az egészségügyi dolgozók szociális helyiségeit, a felszabaduló területek pedig a betegellátást szolgálják majd. Földesi Irén azt is elmondta: a későbbiekben azt szeretnék, ha délelőtt és délután is fogadhatnák a rászorulókat a szakrendelőkben.


Továbbá:
Froman ellen indul Fromanné Árpádhalmon
Levél Sólyom hivatalától
A gátra viszik a szentesi tiszai strandot
Felfüggesztették az eljárást a Petőfi Szálló ügyében
A Szivárvány nyerte a pályázatot