Nagy Hóhér britet akasztott Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Mészáros elvesztette a WBO pehelysúlyú bajnoki övét

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-11 | Mádi József

Újra nagy sikert hozott a szentesi bokszgála, amelyet hatodik alkalommal rendeztek a Dr. Papp László-sportcsarnokban. A fő meccsek közül Nagy Hóhér József nyert, Mészáros Ragadozó András kikapott.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nagy Hóhér József (balról) nem kegyelmezett. Fotó: Vidovics Ferenc
Hatodszor dörzsölhették kezüket az ökölvívás szentesi – és természetesen Csongrád megyei – hívei, hiszen ismét rangos profi bokszgálának adott otthont a Dr. Papp László-sportcsarnok. A Szentesi Kinizsi, élen Bertók Róberttel, valamint a Félix-Promotion élvezetes, késő estig tartó élménnyel gazdagította az arénát megtöltő mintegy kétezer nézőt.

A felhozó, illetve előkészületi meccseken az esélyesek győztek. Így nyert Papp László (mérlege most már: nyolc siker, egy kudarc), Zimmermann Péter (nyolcadik meccsén is veretlen maradt), Miló Viktória (egy menetre sem volt szüksége a szlovák Lucie Hornaková ellen a technikai kiütéshez), Pintye László (második összecsapásán másodszor nyert), valamint Rubin Olivér (19 találkozójából ez volt a 18. győzelme).

A nap zárása igazi csemegéket tartogatott. Ilyen volt a magyar bajnoki címmeccs nagyváltósúlyban. A fiatalabb Burányi László az ötödik menetben megrendítette Petrovics Jánost, majd a folytatásban végig jobb volt, ám mégis csak többségi döntéssel hozták ki győztesnek.

Sajnos a második címmeccsen (WBO, interkontinentális meccs, pehelysúly) Mészáros Ragadozó József és az ukrán Sztaniszlav Merdov mérkőzése a vendég győzelmét hozta. Merdov először szerepelt hazáján, vagy Oroszországon kívül, ám a langaléta ukránnak ez sem jelentett különösebb problémát. A magyar fáradt, a hetedik menetben padlóra is került, rászámoltak, majd a 11. menetben be is szüntették a meccset. Mészáros így elvesztette a WBO interkontinentális övét.

A nap zárásaként igazi ütőpárbajra számíthattunk, hiszen két olyan rivális találkozott, amely előnyben részesíti a találkozók korai befejezését. Ám a lelkes közönség ezúttal mindezt nem láthatta, hiszen a felek végigbokszolták a találkozót. Hóhér élete talán legösszeszedettebb bokszolását mutatta, rendkívül okosan, főleg a brit Darren Rhodes testét ütve próbálkozott. A végén már ráment a kiütésre, és végül – ha ez nem is jött össze – a siker, és az újabb, az IBF nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki címe meglett.


Gálaeredmények

A szentesi bokszgála eredményei, félnehézsúly: Papp László–Zsalek Gábor pontozásos győzelem; nagyváltósúly: Zimmermann Péter–Leonid Smetanca (román) p. gy.; légsúly: Miló Viktória–Lucie Hornaková (szlovák) technikai
K. O. az első menetben; cirkálósúly: Rubin Olivér–Zsalek Ferenc p. gy.; magyar bajnoki címmeccs, nagyváltósúly: Burányi László–Petrovics János p. gy.; WBO interkontinentális címmérkőzés, pehelysúly: Sztaniszlav Merdov (ukrán)–Mészáros András technikai K. O. a 11. menetben; váltósúly: Pintye Szabolcs–Július Rafael (szlovák) p. gy.; IBF interkontinentális címmérkőzés, nagyközépsúly: Nagy József–Darren Rhodes (brit) p. gy. a 12. menetben. 



Továbbá:
Lékó álma immár valóság
A Pick idegenben, a HNKC itthon kezd
Pick: igény az aranyéremre
Baksa László a Fradit hagyta ott a Szeged kedvéért
HNKC, Németh Toll: reális célok