Polgármester-választások: kettőtől a nyolc jelöltig Hozzáadás a gyűjtőhöz
A párviadaltól a formális megerősítésig

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-09 | Bakos András

A legtöbb megyei településen két-három polgármesterjelölt indul, Eperjesen viszont nyolcan jelentkeztek a tegnapi határidőig. A városokban nem forrong ennyire az alkotókedv: Hódmezővásárhelyen párviadal lesz, Szentesen, Makón és Csongrádon három-három helyi politikus indul a polgármesteri tisztségért az októberi választáson.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tegnap délután négyig nyolc polgármesterjelölt adta le ajánlószelvényeit Eperjesen. Ezzel a hatszáz lelkes település csúcstartó a megyében. A nyolcak: Agócs István, Bertus Ildikó, Csombóné Szaniszló Margit Julianna, Duhaj László, Horváth Ferenc, Kacziba József, dr. Kiss Csaba és Palkó Károly Zoltán. Mi az oka a felfokozott érdeklődésnek? A helybeliek szerint nyilvánvalóan az, hogy az eddigi, két ciklusra is megválasztott vezető, az 57 éves Kollár János – ahogy lapunknak is elmondta – nem indul újra, mert úgy érzi, nem tudná tovább eredménnyel szolgálni a faluját. Azt remélte, az uniós csatlakozás majd fölvirágoztatja a vidéket, de erre nem lát reményt. A közélet iránt érdeklődő helybeliekben azonban fölbuzgott az alkotókedv.

Hódmezővásárhelyen Lázár Jánosnak a Fidesz és az MDF polgármesterjelöltjének egy ellenfele maradt, az MSZP-s Hernádi Gyula személyében: itt klasszikus bal–jobb párviadal lesz október elsején.

Makón, Szentesen és Csongrádon két-két jobboldali vagy civil jelölt indul az egy szem baloldalival szemben, utóbbiak a hivatalban lévő városvezetők. Érdekesség, hogy az 1994 óta dolgozó Buzás Péter polgármester régi ellenfele, Martonosi György, korábbi országgyűlési képviselő, a Fidesz makói elnöke most Maroslelén indul. Munkatársa, Endes Zsigmond Vilmos viszont a párt támogatásával Csanádalbertin méreti meg magát.

Eközben a megye több településén is úgy készülnek az őszi választásra, mintha egy cég sikeres vezetőjét kellene megerősíteni a posztján. Például egyedül indul a polgármesteri tisztségért Nagyéren Lőrincz Tibor, és Klárafalván Fekete József is. Fekete délután még úgy tudta, lesz ellenfele Gazsó Mihály alpolgármester személyében – de aztán egyedül maradt. Fekete azt mondja, bár két éve működik a csatorna – a legdrágább beruházás eddig – azért van még mit tenni, most már az útépítés mellett szépíteni kell a nőnevű települést.


Továbbá:
Számháború az adósságról
Új temetőt nyithatnak Vásárhelyen
Aki elszökik, soványan jön vissza
Lázár kéri vissza a 320 milliót
Lázár: Nem lesz még egy ilyen alkalom